"Aynı performansı forvetlerden de bekliyorum"

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, Sarı-Kırmızılıların 4-1 kazandığı Kasımpaşa karşılaşmasının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalar yaptı.

Yayınlanma: 17.02.2019 - 22:24
Abone Ol google-news

Fatih Terim şu ifadeleri kullandı:

“Hücum oyuncularımızın skora yaptığı katkı memnuniyet verici. Aynı performansları Diagne ve Mitroglou için de diliyorum. Onlar da İnşallah hat-trickler yaparlar. İyi bir oyun oldu, maça neredeyse mağlup başladık. Kötü bir gol yedik. Ancak çabuk reaksiyon gösterdik. Karşılığını çabuk verdik. Açıkçası üç günde bir maç oynamak kolay değil. Artarda maçlar oynadığınız zaman sadece fiziksel olarak değil mental olarak da iyi idare etmek gerekiyor. Bütün oyuncularımı kutluyorum, kolay değil. Biz Türkiye Kupası ile başladık ikinci yarıya. Kupa, Lig, Avrupa Kupası devam ediyoruz. Nitekim ekibimizin sıkıntıları var, Fernando’nun sıkıntısı var. Üç günde bir maç oynanan bir tempoda sadece tebrik etmek lazım takımımı. O yüreği de sahaya koyuyorlar. Çünkü bu dönemde ne kadar kadronuz geniş olursa olsun, bizim kadromuz daha yeni yeni… Biraz da özverili futbolculara ihtiyacınız var. Bazı oyuncular için bunu söyleyebilirim. Hiç ikiletmeden çarşamba, pazar oynuyorlar. Baktığınız zaman üçüncü gün maç oynadık biz. Benfica gibi ağır maçtan çıktık, bu yüzden oyuncularımın hepsini ayrı ayrı kutluyorum. Güzel bir üç puandı. Pas yüzdesi yüksek, oyunun kontrolünü tamamen elimizde bulundurduğumuz bir anlayış içerisindeydik. Birbirini tanıyan, birbirini tamamlayan ve aynı istikrarlı 11’ler bizim için çok önemli. Bugün güzel bir galibiyet oldu.

666 pas denemişiz, bunun 597’si isabetli. Demek ki yüzde seksen, doksan civarında bir oran. İsabet oranı çok yüksek, isabet oranı çok yüksek olduğu zaman bizim oyunumuz da doğru oynamaya çabuk adapte oluyoruz saha içerisinde. Pas yüzdesi yüksek, pas hatası yapmayan bir oyunumuz oluyor. Bizim yediğimiz gollerin çoğu hücumdayken merkezden kaptırdığımız toplardan geliyor. Bunu azalttığımız için rakibimizin ataklarını da engellemiş olduk. Görev verdiğimiz arkadaşlar bugün uzun süre oynamamış olsalar da iyi oynadılar. Bu pas yüzdesi bizim oyunumuzun neredeyse anahtarı.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler