Beşiktaş Demba Ba'ya kavuştu

Siyah beyazlı ekip forvet hattını Demba Ba ile güçlendirdi.

Yayınlanma: 16.07.2014 - 12:17
Abone Ol google-news

Hugo Almeida ile yolların ayrılmasının ardından transfer çalışmalarına devam eden Beşiktaş, Senegalli golcü Demba Ba ile her konuda anlaştı.

Chelsea'de forma giyen ve yeni sezonda Beşiktaş forması giyecek olan yıldız ismin İstanbul'a geldi.  Demba Ba'nın sağlık kontrolünün ardından, kendisini Beşiktaşlı yapacak olan sözleşmeyi imzalayacağı öğrenildi.

Beşiktaş'ın yeni transferi İstanbul'da - VİDEO

BEŞİKTAŞ'TAN KAP'A BİLDİRİM

Bu arada siyah beyazlı kulüp, yıldız ismin transferini borsaya bildirdi

Konuyla ilgili Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na şu açıklama yapıldı:

'Demba Ba'nın transferine ilişkin olarak Chelsea kulübü ile görüşmelere başlanmıştır.'

DEMBA BA KİMDİR?

25 Mayıs 1985 tarihinde Fransa’nın Sevr kentinde dünyaya gelen Demba Ba, futbola amatör olarak 2001 yılında Montrouge takımının altyapısında başladı. 2005-06 sezonunda Fransa Üçüncü Ligi ekiplerinden Rouen'le anlaşarak bu takımda profesyonel oldu. 2006-07 sezonu öncesinde üç yıllığına Mouscron'la sözleşme imzaladı. Ancak yaşadığı sakatlıklar nedeniyle beklentileri karşılayamayınca 29 Ağustos 2007'de 2. Fußball-Bundesliga takımlarından 1899 Hoffenheim'a transfer oldu.

Demba Ba, Vodafone Arena'da FOTO GALERİ

Hoffenheim'daki performansı ile dikkatleri üzerine çeken Ba, West Ham United'a transfer oldu. Ancak West Ham küme düşme hattından çıkamadı ve ligi son sırada bitirdi. Ligin ikinci yarısında gelmesine rağmen takımının o sezon en çok gol atan oyuncusu oldu.
2011-2012 ana transfer sezonunda Newcastle United, Ba'yı serbest kaldığı için para vermeden aldı.

4 Ocak 2013 Tarihinde 7 Milyon Pound karşılığında 3,5 Yıllığına Chelsea ile anlaştı. Ba Chelsea tarihinin ilk Senegalli oyuncusu oldu.  Ba Chelsea'de ilk maçına 5 Ocak 2013 tarihinde FA Cup'ın üçüncü turunda Southampton'a karşı çıktı. Chelsea'nın 5-1 kazandığı maçta 2 gol atarak iyi bir başlangıç yaptı.

Temmuz 2014'de Türkiye Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş JK'a transfer oldu.

FİKRET ORMAN: "1-2 TRANSFER DAHA YAPACAĞIZ"

Öte yandan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, "Beşiktaş'a faydalı olacağına inandığımzı bir santrfopr aldık. uzun zamandır yapılan bir çalışma. Çok mesafeler kat ederek geldik. Bütçemize uygunolarak yaptık. Transfer yapması kolay da ödemesi zor. Transfer yapmaya devam edeceğiz. Beşiktaş Kulübü'ne faydası olacağını düşündüğümüz transferler yapmaya çalışıyoruz. Şu an 1-2 transfer daha yapacağız" açıklamasını yaptı.

Demba Ba'dan Türkçe tweet TIKLAYIN

DEMBA BA: 'ÇOK HEYECANLIYIM'

Demba Ba, Vodafone Arena'yı gezdiği sırada açıklamalarda bulundu. Senegalli golcü yaptığı açıklamada, "Taraftarların ilgisi, yeni stadın inşaatı beni etkiledi. Burada olmak beni mutlu etti. Sırada prosedürler gereği sağlık kontrolleri ve görüşmeler var. Buradaa oynamak için çok heyecanlıyım, çok istekliyim" dedi.

"KENDİMİ GÖSTERMEK İSTİYORUM"
Siyah-beyazlı takımda kendini göstermek istediğini belirten Demba Ba, "Herkes en çabuk şekilde göstermek istiyorum. Burası çok büyük bir kulüp. Buranın bir parçası olmak istiyorum. Çok sıcak bir karşılama oldu. Taraftarlarla sıcak ilişkilerimiz olacak" diye konuştu.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

Beşiktaş'ın anlaşmaya vardığı Senegalli futbolcu Demba Ba, sağlık kontrolünden geçti.

İstanbul'a geldikten sonra Vodafone Arena'yı gezen Senegalli futbolcu, daha sonra Acıbadem Fulya Hastanesi'nde sağlık kontrolüne tabi tutuldu.

Demba Ba, kan tetkikleri yapıldıktan sonra iç hastalıkları, göz, kulak burun boğaz, ortopedi, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümlerinde muayene edildi. Oyuncunun, akciğer ve kardiyak testlerinin yapılmasıyla sağlık kontrolü tamamlandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon