Enes Kanter'e rekor teklif

Enes Kanter'e Portland Trail Blazers, 4 yıl için 70.058 milyon dolarlık teklifte bulundu. 2.11'lik dev pivot 'Evet' derse yıllık 17.6 milyon dolarlık kazançla Türk spor tarihinin en fazla para kazanan oyuncusu unvanını elde edecek.

Yayınlanma: 10.07.2015 - 10:46
Abone Ol google-news

Enes Kanter, NBA'de sergilediği başarılı performansla transfer döneminin en gözde isimlerinden birisi oldu. NBA'in Batı Konferansı takımlarından Portland Trail Blazers, A Milli Basketbol Takımı'mızın EuroBasket 2015 aday kadrosuna dahil edilmeyen 23 yaşındaki temsilcimize, 4 yıllığına 70.058 milyon dolarlık teklifte bulundu.
 
Oklahoma City Thunder ile kontratı 'sınırlı serbest' durumda olan Enes Kanter, önce mevcut takımının 70.058 milyon dolarlık kontrata imza atıp atmayacağını bekleyecek. 72 saat içinde kararını verecek olan Thunder, Türk sporcuya 70.58 milyon dolar vermesi halinde 'sınırlı serbest' durumunda olan Enes kendi takımında oynamaya devam edecek.
 
Kanter'in yeni kontratı kabul etmesi halinde yıllık, 17.645 milyon dolar alacak. 2.11'lik pivot öneriyi kabul ederse Türk spor tarihinin en fazla parakazanan oyuncusu olacak. Portland takımından aldığı teklifi değerlendiren ünlü sporcu, "NBA'deki ilk 4 yılımda maksimum kontrat teklifi almam ve bu listeye girmem ülkem adına gurur verici bir gelişmedir. Milletimizi ve değerlerimizi en iyi temsil edebileceğim ve en iyi hizmeti verebileceğim takım hangisiyse o olsun" şeklinde konuştu.
 (Ajansspor)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler