FaIr-Play’de uzak ara şampiyon

Kim ne derse desin Beşiktaş, Fair- Play’de başı çekiyor. Hem de uzak ara. Yanına yaklaşan yok, olmaz da.

Yayınlanma: 29.12.2014 - 23:37
Abone Ol google-news

“Şeref’inle oyna Hakkı’nla kazan” sözünü şiar edinen Beşiktaş’ın geçmişinde Veli’nin duruşuna benzer bir çok duruş var. İşte eski futbolcu ‘Sarı fırtına’ lakaplı Metin Tekin’i dinleyelim: “Fenerbahçe ile oynadığımız ve kazandığımız bir Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı sonrası rakibimizle aynı uçakla İstanbul’a dönüyorduk. Belki de gençliğin ve kupa kazanmanın heyecanıyla uçağın arkasında kutlama yapmaya hazırlanıyorduk. Seba Başkan, bizim yanımıza gelip, ‘Uçakta F.Bahçeliler de varken sevinmeyin. Çok ayıp olur’ dedi. O sözler sadece spor anlamında değil hayat anlamında da bize önemli bir dersti.” Rakibine küfür eden Vedat Okyar’a, hakem Doğan ve atılır. Vedat Ağabey, maç bitiminde neden doğruyu söyledin diye soranlara, “Ne yani, üstümde Beşiktaş forması varken yalan mı söyleyecektim” der. O değer maalesef şimdi aramızda yok.

 

Penaltıyı atmadı

* 10-0’lık Beşiktaş-Adana Demir maçı, Ali Gültiken 4 gol atınca gazeteciler saha kenarında kendisiyle konuşmak ister ama o “Rakip arkadaşlarımız da bu işten ekmek yiyor. Onların yanında ne konuşurum ne de sevinebilirim” yanıtını verir.

* Mustafa Pektemek, Mersin İdman Yurdu ile oynanan maçta yerde kalır. Pektemek, ayağa kalkar kalkmaz hakem Tolga Özkalfa’ya gidip, “Hayır hocam hayır, penaltı değil” diyerek, hakemin doğru karar vermesini sağlar.

* U19’un hocası Yasin Sülün, Kayseri Erciyes ile oynadıkları maçta lehlerine verilen penaltıyı haksız bulduğu için beyaz noktaya giden oyuncusundan atışı gole çevirmemesini ister. Oyuncu da vuruşu bilerek kaçırır.

* Taraftarlar genelde kendi takımlarının avantajına olan her düdükte hakemi alkışlar. Ama ‘çArşı’ bir müsabakada kendi lehlerine çalınan penaltının yanlış karar olduğunu “Pozisyon penaltı değil” diye bağırarak dile getirir.

 

Olcay’dan centilmence hareket

Beşiktaş, Konya deplasmanında çok önemli bir maçı daha mücadeleye baktığımızda karşılaşma boyunca her yönüyle iyi olan taraf evsahibi. Beşiktaşlılarda aksini söylemiyorlar. Taraftarlar, yine her maç sonu olduğu gibi Olcay Şahan’ı üçlü çektirmesi için tribünlere çağırıyor. Şahan geliyor ama üçlü çektirmiyor. Dinleyelim Olcay’ı; “Beşiktaş büyük bir camia. Bizim de buna uygun davranmamız lazım. Veli Kavlak’ın geçen hafta yaptığını biliyoruz. Konya’da Süper Lig’de olmadığı kadar full taraftar vardı. Konyalılar stadı doldurdukları için maçtan sonra 3’lü çektirmedim. Onlara saygımızı gösterdik. Stadı doldurdukları için sevinç yaşamadık, Bize yakışanı yaptım.

 

Bu onur Veli'nin

Geçen hafta oynanan kupa maçında Veli Kavlak, Adana Demirsporlu Hakan Söyler’in kırmızı kart görmesini engelliyor. Çok geçmeden Dünya Fair-Play Komitesi Üyesi Erdoğan Arıpınar, Beşiktaş Kulübü’nü, Türkiye Fair-Play Ödülü aday listesine koyduklarını açıklıyor. Avrupa Fair-Play Birliği Başkan Yardımcısı ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair-Play Komisyonu Genel Koordinatörü de olan Arıpınar, “İyi niyetli olan Beşiktaşlı futbolcular, örnek teşkil edecek güzel bir hareket yaptı. Olay sırasında Beşiktaş’ın geride olması, maçı da kaybetmesi, hareketin değerini daha da artırmıştır” diyor. Sadece Veli Kavlak’ın değil, Beşiktaşlı diğer futbolcuların da olay sırasında Fair-Play ruhu içinde hareket ettiklerine vurgu yapan Erdoğan Arıpınar sözlerini şöyle tamamlıyor: “Umarım Beşiktaş’ın bu hareketi örnek teşkil eder. Bu kavga ve gürültünün içinde bizlere ilerisi için umut verdiler.”

 

Kırmızı kartlar olmasa

Fair - Play, iyi futbolu ve kazandığı puanlar dışında Beşiktaş’ın en büyük sorunu kırmızı kart olarak göze çarpıyor. Süper Lig’de 6 kırmızı kart görerek bu alanda rekoru elinde bulunduran Siyah - Beyazlılar, Avrupa Ligi’nde de 1 maçı 10 kişi tamamladı. Beşiktaş’ın kırmızı kart görerek 10 kişi tamamladığı maçlar şöyle; Kayseri Erciyes - Beşiktaş: Gökhan Töre, Beşiktaş -
F.Bahçe: Olcay Şahan, İ.Başakşehir - Beşiktaş: Pedro Franco, İsmail Köybaşı, Karabük - Beşiktaş: Mustafa Pektemek, Konya - Beşiktaş: Atiba, Asteras - Beşiktaş: Atiba.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler