F.Bahçe PFDK'ye sevk ediliyor

Kayserispor-Fenerbahçe maçında toplam 11 sarı, 1 kırmızı kart çıktı. Sarı-Lacivertliler kurallar gereği Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevkediliyor.

Yayınlanma: 19.10.2015 - 11:26
Abone Ol google-news

 

Kayseri'deki gergin maçın Fenerbahçe'ye küçük de olsa bir faturası çıkacak gibi görünüyor. Zira Sarı-Lacivertli ekip, toplam 7 sarı kart gördüğü için kurallar gereği Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevkedilecek.

Futbol disiplin talimatının, 'Takım halinde sportmenliğe aykırı davranış' şeklinde düzenlenen ilgili maddesi gereği, herhangi bir maçta bir takım toplam 6 ya da daha fazla miktarda sarı kart gördüğü için TFF Hukuk Müşavirliği tarafından disiplin kuruluna sevkediliyor. Ancak Fenerbahçe için Galatasaray derbisi öncesi endişelenecek önemli bir durum yok. Çünkü disiplin kurulunun bu sevk için uyguladığı yaptırım para cezası ile sınırlı kalıyor.

10 bin 500 TL

Disiplin talimatnamesi gereği, herhangi bir takımda 6 ya da daha fazla futbolcu sarı kart gördüğü takdirde her sarı kart için bin 500 TL para cezası kesiliyor. Fenerbahçeli toplam 7 futbolcu sarı kart gördüğü için Sarı-Lacivertli kulübe toplam 10 bin 500 TL para cezası verilecek.

90 dakika boyunca Fenerbahçeli oyuncular 7 sarı kart görürken; Kayserispor ise 4 sarı, 1 kırmızı kartla maçı tamamladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler