'Hayırlı' turnuva

Galatasaraylısı, Fenerlisinin bayrak salladığı 4 büyükler salon turnuvasının amacı, yardıma muhtaç futbolculara fon oluşturmak.

Yayınlanma: 09.01.2016 - 22:08
Abone Ol google-news

Genelde, tamamıyla şova dönük yarışma programlarıyla ön plana çıkıp reyting rekorları kıran TV8 ya da nam-ı diğer Acun’un (Ilıcalı) kanalında, bir haftadır futbol yayını var.

Ara sıra gözünüz takılıyordur, Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un oynadıkları yıllara damgalarını vuran isimler kıyasıya mücadele ediyorlar salonda. Kıyasıya derken, sertlik dozajını zorlayan tekme, itiş, kakış, itiraz, hatta küfür, ne ararsanız var. Maçları sunan, spikerin de verdiği coşkuya kapılırsanız, kendinizi bir anda 5-10 yıl önceki derbilerde hissedersiniz.

 

Tribünler dolu

“İlhan Mansız, şuuuut ve golll...”, “Yattara, Yattara, Yattara, müthiş bir bacak arası...”, “Ov, ov, ov, Hasan’dan rakibi öldürmeye yönelik faul...”, “Ayhan, dönerek vuruyor, kaleciyi avlıyor...”

Ve daha nice spiker ayarı...

İşin ilginci, tribünler de dolu. Hem de şu olumsuz hava koşullarında Adapazarlılar kalkıp doldurmuş Sakarya Spor Salonu’nu. Süper Lig maçları 1500 kişiye oynarken, her maçta giren çıkan seyirci sayısı 3500 ortalamayı tutturmuş. Son maçta, dışarda kalanların sayısı, salondakileri katlamış. Ve tribünlerde, “konuk taraftar ayrımı” da yok. Artık düğünlerde bile bir araya gelmeyen Galatasaraylısı, Fenerlisi, Beşiktaşlısı, Trabzonlusu yan yana bayrak sallıyor.

İlk bakıldığında şova dönük, siyasetin korumasındaki Acun’un, reklam portföyünü genişletmek için tertip ettiği bir organizasyon gibi duruyor. Ama oynayanlara baktığınızda kafanız karışıyor. İki takımdaki 50’ye yakın futbolcunun nereden baksanız yarısını, eğer işin içinde “sosyal” bir boyut yoksa, o sahaya çıkaramazsınız. Gelmezler, çünkü ne maddi olarak, ne izlenilirlik, ne de duruş olarak, bu tip bir şova ihtiyaçları yok.

Peki bu isimler niye buluştu?

Sorduk, takım içindeki 4-5 yakın dostumuzla, turnuvanın gerçek organizatörü, Galatasaray takımının 57 No’lu oyuncusu ve PFD (Profesyonel Futbolcular Derneği) Başkanı Hakan Ünsal’a, “Karda, kışta ne derdiniz vardı da bu işi organize ettiniz” dedik. Anlattılar, tüylerimiz diken diken dinledik:

“Profesyonel futbolculuk iyi para kazandırıyor derler, ama bu parayı sadece çok bilinen grup kazanır. Diğerleri, futbolu bıraktıktan sonra eğer antrenörlük, menajerlik işine kalkışmazsa, biriktirdiği ile idare eder, hastalık, sağlık derken iki kuruşa ihtiyaçları olur. Ayağı kesilen, ALS hastası olan, çocuğunu okutamayan arkadaşlarımız vardı.

Yemeklerle, davetlerle yeterli parayı toplayamayacağımızı anladık. TV yayın işini TV8 üstlendi, reklam gelirleri bu organizasyona devredilecek, oyuncular (ihtiyacı olan 3-4 kişi hariç) para almayacak ve alt sınır 500 bin, üst sınır 1.5 milyon TL. Gelir, ihtiyaç sahiplerine PFD aracılığı ile dağıtılacak. Kimse isimleri bilmeyecek, ülke genelinde eski futbolcular derneklerinden liste istenecek. ”

Bravo Baliç, bravo İlhan Mansız, bravo Hami ve kocaman bir bravo ‘küçük’ lakaplı Hakan Ünsal...

 

Ezeli rekabet: 9-5

Elbette bu işin bir de futbol boyutu var. İşin içinde ezeli rekabet olunca, maçlar kıyasıya geçiyor. Örneğin geçenlerdeki F. Bahçe-Beşiktaş maçında Ali Güneş-Ahmet Dursun, Trabzon-Beşiktaş maçındaki Çağdaş Atan-İlhan Mansız itiş kakışı dikkat çekici, keza Hasan Şaş’ın kontrolsüz çift dalmaları, kırmızı kartlar, küfürler ve sakatlıklar da ezeli rekabetin ritüelleri. Ama asıl olay, önceki gece oynanan G.Saray-F.Bahçe maçında Sarı-Kırmızılılar’ın ezeli rakiplerine 9 gol birden atmasıdı. Ümit Karan’ın, Hasan Şaş’ın coştuğu gece sonunda G.Saray soyunma odasında, “Salonda, malonda da olsa 6-0’ın rövanşını aldık” esprileri kırıp geçirecekti ortalığı...

 

4 Büyükler Turnuvası takım kadroları

- BEŞİKTAŞ- Fevzi Tuncay, Ali Tandoğan, Alpay Özalan, Koray Avcı, Sertan Eser, Tayfur Havutçu, Tümer Metin, Ahmet Dursun, Oktay Derelioğlu, İlhan Mansız

- FENERBAHÇE - Recep Biler, Ali Güneş, Burhan Saatçioğlu, Erhan Albayrak, Tarık Daşgün, Ceyhun Eriş, Celil Sağır, Yusuf Şimşek, Serhat Akın, Elvir Baliç

- GALATASARAY - Kerem İnan, Ümit Davala, Ergün Penbe, Soner Tolungüç, Hasan Şaş, Evren Turhan, Ayhan Akman, Mustafa Kocabey, Ümit Karan, Hakan Ünsal

- TRABZONSPOR - Metin Aktaş, Emrah Eren, Çağdaş Atan, Hasan Üçüncü, Güngör Öztürk, Soner Boz, Erman Özgür, Yattara, Mehmet Yılmaz, Hami Mandıralı.

 

Puan durumu

Galatasaray : 9

Beşiktaş: 6

Fenerbahçe: 4

Trabzonspor: 2

Bir günde iki maç oynanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler