İbrahimovic: 'Bana 40 maç ceza versinler'

Avusturya ile İsveç arasında oynanan maçta rakibi David Alaba'ya dirsek atmakla suçlanan İsveçli yıldız Zlatan Ibrahimoviç, esprili bir dille kendine "40 maç ceza verilmesi gerektiğini" söyledi.

Yayınlanma: 09.09.2014 - 16:52
Abone Ol google-news

Dün akşam oynanan ve 1-1 sonuçlanan Avusturya ile İsveç maçında, Zlatan Ibrahimoviç'in yaptığı "dirsek atma" hareketi tartışmaları da beraberinde getirdi.

Avusturya Teknik Direktörü Marcel Koller, ülke basınına yaptığı açıklamada, İsveçli golcünün hareketini televizyondan defalarca izlediğini ve Alaba'ya bilerek dirsek attığını, hakemin korktuğu için kırmızı kart göstermediğini öne sürdü.

Koller'in açıklamalarına cevap veren 32 yaşındaki oyuncu ise olaya espriyle yaklaşarak, "En az 40 maç ceza almam gerekir. Hakem, Alaba'nın bana iki defa saldırdığını da gördü, üçüncüsünde ise sadece topu ondan kurtarmaya çalıştım" dedi.

Alaba ile arasında boy farkı olduğunu belirten Ibrahimoviç, "Onun boyu 1,5-1,6 metre arasında. Dirseğimi çevirince kafasına gelmesi gayet doğal" ifadesini kullandı. Bayern Münih'te forma giyen David Alaba'nın gerçek boyunun ise 1,8 metre olduğu biliniyor.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme grubu maçının 20. dakikasında Avusturya'dan David Alaba ile ikili mücadeleye giren İsveçli yıldız, rakibine dirsek atmış, hakem kartına başvurmayarak hareketi faul vuruşu ile cezalandırmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler