Kıyak ihalede akrabalık belgelendi

Batman’daki tenis kortunun inşaatını yapan firma, başkanın babasına ait.

Yayınlanma: 19.12.2015 - 03:59
Abone Ol google-news

Batman TPAO arazisine inşa ettirilen tenis kortlarının, “etik dışı” ihalesi, yeni bir boyut kazandı.

Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş’un babası tarafından kurulan Durçe adlı firma, Doğu Anadolu’nun en büyük spor yatırımlarından olan 6 kortlu tenis kompleksinin ihalesine, tahmini bedele en yakın rakamı vererek girmiş ve 2.6 milyon karşılığında inşaatı yapma hakını elde etmişti. Diğer 14 firmanın devre dışı bırakıldığı bu ihale sonrası, Durçe adlı firmanın, o günlerin Tenis Federasyonu yöneticisi, şimdiki başkanı Cengiz Durmuş’un babası tarafından kurulduğu, ancak ihale sürecinde, diğer ortaklara devrolduğu Cumhuriyet gazetesi tarafından gündeme getirilmiş ve Spor Bakanlığı kapsamlı bir soruşturma açmıştı.

Tenis dünyasında şok etkisi yaratan bu gelişmenin ardından, Cumhuriyet, ilginç bir ilişkiye daha ulaştı. İnşaatı gerçekleştiren Durçe adlı firmanın, devrini üzerine alan ve inşaat tarihinde sahibi gözüken Çeri kardeşlerin (Yunus ve Yılmaz Çeri) 2008 ile 2014 yılları arasında Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş’a ait CM İnşaat ve Duruay İnşaat Ltd.Şti.’de SGK kapsamında çalıştıkları ortaya çıktı. Konuyla ilgili açılan davada mahkemeye de sunulacak olan bu belgeler, Batman Tenis Kortları’nın ihalesinde söz sahibi olan Tenis Federasyonu’nun o günlerdeki Asbaşkanı, şimdiki başkanı Cengiz Durmuş ile Durçe firması arasındaki ticari bağı doğrular nitelikte. KİK kurallarına kâğıt üzeride aykırı olmasa da SGM ve Spor Bakanlığı’na yakın kaynaklar, Batman kortlarının federasyon başkanı ile bağı olan bir firmaya verilmesini, “ayıplı tutum” olarak yorumladılar. Soruşturmanın ardından Tenis Federasyonu’nun olağanüstü bir genel kurula gitmesi de söz konusu.

‘Karışmadım’ demişti

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, kıyak kort ihalesi skandalının patladığı günlerde gazetemize verdiği demeçte, “İhale ile ilgim yok, kort ihalesini alan şirketi babam ve ortakları kurmuş olabilir, ama babam hisselerini devretmişti, diğer ortaklarla da ticari ilişkim yok. Kaldı ki kort ilahesini benim olmadığım bir komisyon verdi” demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler