Koç-Mosturoğlu gerilimi

Fenerbahçe’nin dünkü Divan Kurulu’na tartışmalar damga vurdu.

Yayınlanma: 27.01.2018 - 21:22
Abone Ol google-news

Fenerbahçe’nin Divan Kurulu Toplantısı, dün yoğun bir katılımla gerçekleşti. Toplantıya başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu katılırken seçimin 2-3 Haziran’da yapılacağı açıklandı. Kulübün borç alacak farkının 277 milyon 988 bin 720 TL olduğu belirtildi. Daha önce başkan adaylığını duyuran Ali Koç’la yönetici Şekip Mosturoğlu arasındaki sözlü gerilim divana damga vurdu. Koç, “Kulübün içinde bulunduğu günü kurtarma anlayışıyla finansal dengesizlik ve borç sarmalı sürdürülemez noktaya geldi. Bu durum mali bağımsızlığı tehlikeye soktuğu için adaylık kararı aldım. Bizlere konsolide raporlar sunulmadığı için finansal tablonun tamamını göremiyoruz. Tarihi seçimlerden birisine girerken kazanmak için her yolun mübah anlayışında olunmadığı; şeffaf, adil, F.Bahçemize yakışan bir seçim yaşamak en büyük arzumuzdur” dedi. Koç, “Bordrolu personelin oy kullanmasını sakıncalı buluyorum” yorumunu yaptı.

Mosturoğlu; Koç’un sponsorlu, paralı, fenomen sosyal medya hesaplarını kapatması gerektiğini belirtip, “Buralardan 24 saat bize ve ailemize küfür ediyorlar. Bize yönelik tepkinize karşın maddi karşılığını sizin yatırdığınız üyeler de var. Başkan olduğunuzda F.Bahçe’nin saygın bir kulüp olacağını söylüyorsunuz. Bu çok sıkıntılı bir söylem. F.Bahçe dostuna dost, düşmanına düşmandır. ‘Galibiyet için her şey mubah’ da çok sıkıntılı bir söylem. Kulüp üyesi çalışanlar, oy için şerefini satacak insanlar mıdır? ‘Şahsi sevdam aileme zarar verecek’ derken ne düşünüyordunuz? Şahsi davam benim aileme zarar verdi Ali bey ama hep buradaydım” diye konuştu. Mosturoğlu ayrıca Koç’un kongredeki tek aday olduğunu ifade etti. Koç, yeniden kürsüye gelip Mosturoğlu’na, “Hesapları kapatın iddiası var. Şekip Mosturoğlu beni çok iyi tanırsın. Söyleyecek şeyleri başkalarına söyletmem. Bu iddia bana hakaret şeklinde. Belli başlı gazeteciler üzerinden gündem oluşturmayı benden çok daha iyi biliyorsunuz. Kulübün bile bedel üye yapması doğru değil. 5 yılı geçen kongre üyelerinin aile fertlerine odaklandığınız konusuna ‘Yok’ diyorsanız ya çift kişiliğiniz var ya da başka bir durum. ‘Tek aday’ söyleminiz doğru değil.

Başkanımızın tarz olarak adaylığını son dönemde yaptığını biliyoruz. 3 Temmuz’dan sonra benim kaçtığımı söylemeniz... Elim ayağım titriyor dinlerken. Ayıp yahu. Sakın ha benim 3 Temmuz’dan sonra kaçtığımı ima etmeyin. Asıl vefasızlık budur. Benim gibi bir insanı hain durumuna sokmayın” yanıtını verdi. Mosturoğlu, bu sözler üzerine yeniden kürsüye çıkıp “Ali bey konuşmamın neresinde size ‘vefasız ve kaçtı’ dedim? Aramızdaki hukukta benim babanız için Mersin’e gittiğimi, arkadaşınız için Eyüp Adliyesi’ne gittiğimi söylememe gerek yok. Sizin de tıpkı eşim ve çocuğumla ilgili yaptıklarınızı söylemeniz gerekmediği gibi. Benim ve ailem için yaptıklarınıza teşekkür ederim ancak yeri burası değildi. Beni kırdınız” dedi. Bu arada F.Bahçe’nin borcunun 311 milyon TL, alacağının 33 milyon 826 bin 762 TL olduğu belirtildi. Borç - alacak farkı ise 277 milyon 988 bin 720 TL oldu.

Ligde rakip Trabzon

Fenerbahçe, bu akşam deplasmanda Trabzonspor’la karşılaşacak. Medical Park Stadyumu’nda 19.00’da başlayacak mücadeleyi Ali Palabıyık yönetecek. Trabzon’da cezalı Hubocan ve sakat Mustafa Akbaş, Castillo, Novak; Fenerbahçe’de ise Janssen, Giuliano, Neto ve Şener forma giyemeyecek.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler