Michael Jordan'dan 10 milyon dolarlık yardım

Basketbolun gelmiş geçmiş en büyük isimlerinden Michael Jordan, doğduğu Wilmigton'da sağlık merkezi yapımı için 10 milyon Dolar'lık bağış yaptı.

Yayınlanma: 16.02.2021 - 11:03
Michael Jordan'dan 10 milyon dolarlık yardım
Abone Ol google-news

Michael Jordan, saha içinde yaptıklarının ardından saha dışında da adından söz ettiriyor. Spordan en çok kazanan isimlerden Jordan, Nascar'a da adım attı. Yarım yüz yıllık Nascar tarihinin ilk siyahi başkanı olan Jordan'ın takımı, Bubba Wallace'ın kullandığı 23 numaralı araçla Daytona Pisti'nde boy gösterdi. Wallace da yarışın tek siyasi sürücüsü oldu ve damalı bayrağı 17. sırada gördü.

Tarihi yarışın bir gün sonra ise Michael Jordan, doğduği Wilmigton'a sağlık merkezinin yapımı için 10 milyon dolarlık bağış yaptığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre bu sağlık merkezlerinde sigortasız kişiler tedavi görecek. 

Novant Health'ün yürüttüğü organizasyona 2019'da 7 milyon Dolar'lık bir bağış yapan Jordan, Charlotte'ta da iki sağlık merkezinin açılışına öncülük etmişti. NBA takımlarından Charlotte Hornets'ın da sahibi olan Jordan'ın bu şehirde açtığı sağlık merkezleri 4 bin 500 hastaya hizmet verdi. Noval Health verilerine göre bu merkezlerde de 1000'e yakın kişiye Covid 19 ilaçları verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler