Olaylı derbide gülen Daşka!

Fenerbahçe ile Darüşşafaka Doğuş’un Euroleague zaferi için kozlarını paylaştığı, gerilim yüklü maça oyuncuların kavgaları, teknik fauller ve diskalifiyeler damga vururken, Darüşşafaka özellikle Scottıe Wılbekın’ın müthiş oyunuyla Real Madrid’ten sonra Fenerbahçe’yi de devirerek çıkışını sürdürdü.

Yayınlanma: 21.12.2016 - 23:37
Abone Ol google-news

THY Euroleague'de oynanan Türk derbisinde Darüşşafaka Doğuş, deplasmanda Fenerbahçe'yi 71-64 mağlup etti.


Bu sonuçla ev sahibi Fenerbahçe 5.mağlubiyetini alırken Darüşşafaka Doğuş 7.galibiyetini elde etti.

Maç karşılıklı basketlerle başladı. TV molasına 11-8 önde giren taraf ev sahibi Fenerbahçe'ydi. Moladan daha iyi dönen Daçka skoru 11-15'e getirince bu sefer de Obradovic mola aldı. Periyotun bitimine kadar dengeli oyun sürünce ilk periyotu 18-20 Darüşşafaka Doğuş önde bitirdi.

İkinci periyot Fenerbahçe'nin iyi oyunu ile başlayınca skor 14.dakikada sarı lacivertlilerin lehine 28-24 oldu. 16.dakikada Wilbekin - Dixon tartışması büyüyünce saha karıştı. Dixon ve Wilbekin tartışmadan dolayı teknik faul alırken, Moerman tartışma sırasında benchten sahaya girip olaya dahil olduğu için oyundan diskalifiye edildi. Olaylardan sonra tekrar başlayan oyunda dengeler yine değişmedi, iki taraf da birbirine bariz bir üstünlük kuramadı ve devreye 35-37 Daçka üstünlüğünde girildi.

Devreden dönüşte bir ribaunt pozisyonu sırasında hakemlerin aldatmaya yönelik hareket yaptığını düşündüğü Vesely ikinci teknik faülünü alarak 23.dakikada oyun dışı kaldı. Çeyreğin ilk molası alındığında skor tabelasında fark dokuzdu, 37-46. Çalınan bir hücum faul düdüğü sonrası koç David Blatt itirazından dolayı teknik faul aldı. Periyot bitene kadar yakaladığı 8-0'lık seri ile farkı kapatan Fenerbahçe son çeyreğe 48-50 geride girdi.

Final periyotuna iki takım da isabetsiz hücumlarla başladı. 35.dakikada TV molasına gidilirken skor Daçka lehine 52-56'ydı. Karşılaşmanın bitimine üç dakika kala skor 57-61'di. 1.30 dakika kala Wilbekin ile 3 sayılık isabeti bulan Daçka farkı da yedi sayıya çıkardı, 60-67. Kalan dakikalarda da hata yapmayan konuk ekip maçı 71-64 kazanan taraf oldu.


Fenerbahçe'de Sloukas 16 sayı 4 ribaunt 4 asist, Udoh 15 sayı 7 ribaunt 2 asist ile mücadele etti. Darüşşafaka Doğuş'ta Wilbekin 22 sayı, Clyburn 20 sayı 7 ribaunt ile maçı tamamladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler