Onu Real Betis'in elinden kaptılar

Beşiktaş'ın genç kalecisi Utku'nun transferini Başkan Orman bitirmiş.

Yayınlanma: 04.09.2016 - 19:16
Abone Ol google-news

Beşiktaş- Gaziantepspor hazırlık maçı oynuyor. Siyah-Beyazlıların kadrosu oynamayanlardan oluşuyor. Güzel bir futbol akşamı bizler için. 7’den 70’e tribündekiler keyifli. Doğrusunu söylemek gerekirse bu takımda iş var. Teknik Direktör Şenol Güneş’in eminim ki kafası darmadağın olmuştur. Benim için en önemlisi maçın 79. dakikasıydı. Bu dakikada kaleci Fabricio yerini genç Utku’ya bıraktı. İmza töreninde agabeyleriyle yanyana otururken yüzü kızaran, konuşurken heyecanlanan Utku, Beşiktaş’ın kalesindeydi.

Utku, 17 yaşında Beylerbeyi’nde profesyonel olmuş. U19-U21’de oynarken Rasim Kara, Kaya Çilingiroğlu, Giray Bulak bire bir izlemişler Utku’nun maçlarını. Hepsi hayran kalmışlar. Utku, 3.lig’de Beylerbeyi’nin kalesini korurken aynı zamanda ligin en genç oyuncusuydu. Utku Yuvakuran, arkadaşlarıyla beraber Beylerbeyi’ni finallere taşıdı, ancak finalde penaltılarla kaybettiler. Varsın olsun. Futbolun içinde bunlar yaşanır. Ama biz Utku’yu kazandık. Sadece biz değil Türk futbolu Utku’yu kazandı.

İSPANYOLLAR EKİP HALİNDE GELMİŞ

Real Betis’in hocaları, 2. başkanı ve kaleci antrenörü Utku’yu izleme kararı almışlar. Bir çocuk bir kulübün çok sayıdaki ekibini İstanbul’a getirtiyor. Helal sana Utku. Betisliler, hemen “Yurt dışına götürelim” demişler. Bu arada Utku’yu izleyen bizim kurmaylar da Fikret Orman’a durumu iletmişler. Orman hiç düşünmeden “gelsin” demiş. Büyük cesaret işi başkanın bu tavrı. Çok iyi de etti. Utku 18 yaşında Beşiktaşlı oldu.

RÜŞTÜ'NÜN RESMİ BAŞUCUNDAYMIŞ

Utku, Gaziantep maçında son 10 dakika da olsa oynadı. Şenol Güneş’e de teşekkürler. Bu hocanın futbolcusuna güvenidir. Utku, kenarda ısınırken heyecanlanmış, sonra sahaya girince heyecanı falan kalmamış. Hem maç içinde hem de maç sonrası kendisine gösterilen ilgiden ise büyük keyif almış. Sen yeter ki işini yap Utku kardeş. Bazı yıldızlar var, biliyorsun erken parlayıp çabuk söndüler. Sen onlara benzeme. Utku Yuvakuran’ın yatak odasının başucunda 8-9 yaşındayken Rüştü’nün fotoğrafı asılıymış. O resim hâlâ duruyormuş. Genç kardeşim resme bakarak sürekli “Seni bir gün geçeceğim” diye mırıldanıyormuş.

‘BEŞİKTAŞ'A TEŞEKKÜRLER’

Ve söz Semih Yuvakuran’ın... Önce Galatasaray’da sonra Fenerbahçe’de top koşturmuş bir isim. Gerçek profesyonel. Bazıları gibi har vurup harman savurmadı. Yalakalık yapanlardan ise hiç olmadı. Semih’i dinleyelim: “Beşiktaş’a teşekkür ediyorum. 18 yaşındaki çocuğa inandılar, renklerine kattılar. Ne Beşiktaş ne de milli takım artık kaleci sıkıntısı çekmeyecek. Şunu önemle vurgulamak istiyorum. “Semih’in oğlu Utku değil, Utku’nun babası Semih” olarak anılmak istiyorum. Onu sahada gördüğümde göz yaşlarıma engel olamadım, duygulandım. Siyah- Beyaz her şeyi. Futbolculuğumda Siyah-Beyazı giymemiştim, onu da oğlumda gördüm.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler