Tekvandocu üçüzler ilk 3'ü hedefliyor

Sivas'ta tekvandocu 15 yaşındaki üçüz kardeşler Sena, Feyza ve Beyzanur Köksal, Eylül ayında yapılacak Türkiye Gençler Şampiyonası'nda ilk 3'e girmeyi hedefliyor.

Yayınlanma: 13.03.2017 - 15:28
Abone Ol google-news

Sivas''ta tekvandocu 15 yaşındaki üçüz kardeşler Sena, Feyza ve Beyzanur Köksal, Eylül ayında yapılacak Türkiye Gençler Şampiyonası'nda ilk 3'e girmeyi hedefliyor.
Sivas'ta 6 yıl önce tekvando yapmaya başlayan tek yumurta üçüzleri Sena, Feyza ve Beyzanur Köksal, kentteki özel bir spor salonunda Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor. Sivas Fen Lisesi 1'inci sınıfında eğitim gören kız kardeşler, şampiyonada ilk 3'e girmeyi hedefliyor. Antrenör Özkan Şakar nezaretinde haftanın üç günü 2 saat antrenman yapan üçüzler, 3 madalyayı da Sivas'a getirmek istiyor. 52 kiloda mindere çıkan Sena ve Beyzanur ile 49 kiloda mindere çıkan Feyza'nın il birincilikleri ve bölge dereceleri bulunuyor.
6 yıl önce kardeşleriyle beraber tekvando yapmaya başladığını belirten Sena Köksal, "Kardeşlerimle birlikte spor yapmamız daha iyi oluyor. Birbirimizi motive ediyoruz. Ailemizden de bu konuda destek görüyoruz" dedi. Feyza Köksal ise kardeşleriyle birlikte spor yapmasının çevrelerinde şaşkınlık yarattığını ancak genelde iyi tekpiler aldıklarını söyledi. Beyzanur Köksal da, "Hem üçüz olduğumuzu duyup, hem de tekvando yaptığımızı duyanlar önce şaşırıp sonra tebrik ediyorlar. Birbirimizin eksiklerini görüp, birbirimizi tamamlayabiliyoruz. Antrenman esnasında birbirimizi daha çok motive ediyoruz" dedi.
Antrenör Özkan Şakar ise üçüzlerle çalışmanın çok güzel olduğunu bazen isimlerini karıştırdığını ancak antrenmanlarının çok neşeli geçtiğini söyledi. Üçüzlerin çok disiplinli ve ahlaklı sporcular olduğunu belirten Şakar, "İstediğimiz her tekniği yapıyorlar. Tabi bazı imkanlardan dolayı maçlara gidemiyorlar. Eylül ayında yapılacak Türkiye şampiyonasında inşallah bunun önünü açacağız. İnşallah ilk 3'e girerlerse bizim için çok iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü tekvando branşında çok fazla madalya gelmiyor Sivas'a. İnşallah bundan sonra üçüzler getirecek. Çünkü bu şampiyonaya çok iyi çalışıyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler