Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Demirel:" ilk etapta alınan sonuçlardan mutluyum"

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Türk Milli Takımı'nın Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda ilk etapta aldığı sonuçlardan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Yayınlanma: 29.09.2014 - 12:17
Abone Ol google-news


"Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda ilk etapta alınan sonuçlardan mutluyum" - "İnşallah çeyrek finalde de rakibimizi aynı şekilde yenerek önce yarı final, ardından da 'neden final olmasın' diye düşünüyoruz"

Federasyonun internet sitesine 55-44 kazanılan Kanada maçını değerlendiren Demirel, şunları kaydetti:

"Dünya Şampiyonası kuraları çekildiğinde hem Fransa hem de Kanada'nın güçlü takımlar olduğunu söylemiştik. Kadın basketbolunda dünyanın önde gelen ülkeleri arasındalar. Fransa, son Olimpiyat Oyunları ikincisi ve Avrupa'da da devamlı madalya alıyor. Dolayısıyla bizim için zor bir süreçti."

Milli takımın üzerinde stres olduğuna da dikkati çeken Demirel, şu ifadeleri kullandı:

"Bunu zaten Fransa maçında da gördük. Kanada karşısında belki çok iyi bir oyun ortaya koymadık. Onların maç sonuna kadar mücadeleyi bırakmayacağını da biliyorduk. Dördüncü periyotta arka arkaya iyi bir dönem yakaladık ve öne de geçtik. Mozambik karşılaşmasından sonra çeyrek finale kadar dinlenme şansımız olacak. Hedefimiz buydu, çocuklar da bunu başardı. Açıkçası ilk etapta alınan sonuçlardan mutluyum. Grup maçlarına bu şekilde başladığımız ve iyi bir mücadeleyle bu neticeyi aldığımız için de mutluyum. İnşallah çeyrek finalde de rakibimizi aynı şekilde yenerek önce yarı final, ardından da 'neden final olmasın' diye düşünüyoruz."

Seyirciye çağrı

Turgay Demirel, Ankaralı basketbolseverlerin maçlara olan yoğun ilgisinden de övgüyle bahsederek, kalan maçlarda da seyircilerin salonları doldurmasını istedi.

Basketbolseverlerin ve medyanın daha fazla ilgi göstermesiyle Dünya Şampiyonası'nın daha renkli hale geleceğine değinen Demirel, "Türk Milli Takımı'nın İstanbul'da çeyrek finalde oynayacağı maçta salonun yine dolacağını biliyorum ama bir önceki çeyrek final karşılaşmalarında da tribünlerin dolması, Türkiye'de basketbolun gerçekten sevildiğini tüm dünyaya gösterecektir" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler