Vodafone Arena'da anlamlı sessizlik

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. hafta maçında kendi evinde Benfica ile karşılacak olan Beşiktaş, mücadeleye hazırlanırken karşılaşma öncesi siyah beyazlı taraftar, işitme engelliler için farkındalık yaratmak amacıyla bir dakika boyunca işaret diliyle tezahürat yapacak.

Yayınlanma: 22.11.2016 - 11:14
Abone Ol google-news

<video:634134>

 Beşiktaş tribünleri Benfica maçında bir ilke daha imza atacak. Ses seviyesinde dünya rekorunu kıran Beşiktaşlı taraftarlar bu kez dünyanın ilk sessiz tezahüratını yapacak. Siyah Beyazlı taraftarlar maçın başlama düdüğü ile birlikte bir anda susarak bir dakika boyunca işaret diliyle 'Irkçılığa hayır' ve 'Kara Kartal' diye bağıracak ve dünyanın ilk sessiz tezahüratını oluşturacak.

Dünyada bir ilk olacak sessiz tezahürat ile Vodafone Arena'yı dolduran 42 bin kişi 1 dakika boyunca hiç ses çıkarmadan işaret diliyle önce 'Irkçılığa hayır' ve ardından 'Kara Kartal' diye bağıracak. Irkçılığın yanı sıra işitme engellilerin problemlerine de dikkat çekmek amacıyla yapılacak sessiz tezahürat ile dünyanın en büyük sessiz korosu da oluşturulmuş olacak.

Beşiktaş, konuyla ilgili bilgilendirmeyi resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yayınladığı video ile duyurdu. Bu videoda taraftarlara işaret diliyle kendini nasıl ifade edeceği de gösterildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler