Yattara: Real Madrid beni istedi

Trabzonspor'un efsane futbolcusu İbrahima Yattara, Türkiye'den ayrıldıktan sonra ilk kez röportaj verdi.

Yayınlanma: 05.10.2014 - 13:34
Abone Ol google-news

Türkiye'de son olarak top koşturduğu Mersin İdmanyurdu'nda geçirdiği sakatlık sonrası ayrılıp, Belçika'nın 3'üncü lig takımlarından La Louviere'de oyuncu-antranör olarak futbol hayatını sürdüren İbrahima Yattara, Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

"KOLBASTI OYNAMAYI ÖZLEDİM"

Türkiye'yi hiçbir zaman unutamadığını belirten 34 yaşındaki Gine asıllı Türk vatandaşı oyuncu, ''Gineli arkadaşlarımla fazla dolaşmıyorum hep Türk arkadaşlarımla beraberim. Gineli arkadaşlarım beni kıskanıyor. Sen hep Türklerle berabersin diyorlar. Ama benim yapacağım bir şey yok ki ben kendimi Türk hissediyorum.'' ifadelerini kullandı.

Hergün Türkçe konuşmak, Türk yemeklerinden yemek istediğini söyleyen Yattara, ''İnşallah bir gün yeniden Türkiye'ye döneceğim ve her şey çok iyi olacak.'' diyerek, Türkiye özlemini dile getirirken, 8 sene top koşturduğu Trabzonspor ve Trabzon şehrini de çok özlediğini söyledi. Ünlü futbolcu, "Trabzon'dan ayrıldığımdan beri Kolbastı oynamıyorum. Tabzon'daki ortam burada yok. En çok Kolbastıyı özlüyorum.'' dedi. Yattara, tek mutluluk kaynağının ise ailesinin yanında olması olduğunu belirtti. Eski Trabzonsporlu futbolcu, arabasında her gün Türk müzikleri dinlediğini de sözlerine ekledi.

"TRABZON'DA İKEN REAL MADRİD BENİ İSTEDİ"

Türkiye ve Trabzonspor sevgisini anlatırken Türkiye'de top koşturduğu yıllarda aldığı transfer tekliflerine de açıklık getiren İbrahima Yattara, Trabzonspor'da oynarken Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın kendisini transfer etmek istediğini söyledi. Türk takımlarının yanı sıra dünya devleri; Real Madrid, Paris Saint Germain, Ajax, Roma ve Saint Etienne kulüplerinden de transfer teklifi aldığını açıklayan Gineli oyuncu, ''Ben Trabzonspor'da oynarken çok mutluydum. Oynuyordum, para kazanıyorudum. Trabzonspor bana güveniyordu, ben kendime güveniyordum. Niye başka bir takıma gitmek isteyeyim ki?'' dedi. Gineli yıldız, hiçbir zaman neden gitmediği yönünde pişmanlık duymadığını da sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler