Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Dünya Kupası Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Ahmet Hüsrev Özkara
İktidar, şimdi de gözünü milli parklara dikti! İktidar, şimdi de gözünü milli parklara dikti! İktidar, tüm Türkiye’yi ranta kurban etti. Şimdi de gözünü milli parklara dikti. Türkiye’nin yüzölçümünün yalnızca yüzde 1,2’lik kısmını oluşturan milli parklar, TBMM’de görüşülen yasa teklifiyle ranta açılmak üzere. Türkiye Ormancılar Derneği Genel Başkanı Ahmet Hüsrev Özkara, “Bu yasa teklifi, korunan alanların ölüm fermanıdır. Ya bu işin bilincinde değiller ya da gerçekten art niyetliler” dedi.
12 buçuk milyon hektar ormanlık alan tehdit altında 12 buçuk milyon hektar ormanlık alan tehdit altında Yaz mevsiminin gelmesiyle ormanlar yangın tehdidi altına girdi. Türkiye Ormancılar Derneği Özkara yangın çıkmamasını sağlayacak önlemler almak gerektiğini ancak hazırlıkların yeterli olmadığını belirtti.
Ciğerlerimiz yanıyor... Ciğerlerimiz yanıyor... Çanakkale’de ormanlık alanda geçen gün çıkan yangın dün de devam etti. Rüzgârın da etkisiyle büyüyen alevler nedeniyle yerleşim yerleri önlem amaçlı boşaltıldı. Cumhuriyet’e değerlendirmelerde bulunan uzmanlara göre, yangına etkin müdahale edilememesinin nedeni kurumlardaki plansızlık ve yeterli önlemlerin alınmaması.
Uzmanlar açıkladı Uzmanlar açıkladı Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, geçen yıl Türkiye geneli mayıs yağışı 44.4 kilogramken bu yıl 66.8 kilogram olarak ölçüldü. Artan sağanak yağışlar yurt genelini etkisi altına aldı. Yaşanan kuraklık ise sel olaylarını tetiklemeye başladı. Cumhuriyet’e açıklamalarda bulunan TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu ve Türkiye Ormancılar Derneği Başkanı Ahmet Hüsrev Özkara şehir planlaması ve ormansızlaşmaya dikkat çekti.
Uzmanlar uyardı Uzmanlar uyardı Yazla birlikte orman yangını riski arttı. Geçen yıllardaki felaketlerde başarısız sınav veren iktidar, “yangına 11 dakikada müdahale edebileceklerini” savundu. Uzmanlar “Mümkün değil” dedi.
Ormanlara yeni yağma yolu! Ormanlara yeni yağma yolu! Türkiye Ormancılar Derneği Başkanı Hüsrev Özkara, AKP’nin TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda kabul edilen ve özel mülkiyete konu orman alanlarının yapılaşmaya açılmasını kolaylaştıran kanun teklifini eleştirdi. Özkara, “Hızlı bir şekilde çıkarılacak olan 25 bin hektar sahadan bahsediyoruz. Bunun sonu gelmez. Bu yeni yeni işgalleri doğuracaktır” dedi.
Rant için ÇED'i önemsemedi Rant için ÇED'i önemsemedi Son 20 yılda birçok orman ve tarım arazisi imara açıldı. Türkiye Ormancılar Derneği Başkanı Ahmet Hüsrev Özkara, “Ormanlarımızda büyük bir parçalanma var” dedi.
'Gerekçeli talan' 'Gerekçeli talan' ‘Afet bölgesi’ ilan edildikten sonra Assos Antik Limanı’ndaki kaya ıslah çalışmasının görüntüleri ortaya çıktı. Türkiye Ormancılar Derneği Başkanı Ahmet Hüsrev Özkara, “AKP iktidarı önce bir gerekçe oluşturuyor, adına kamu yararı diyor. Kendince oluşturduğu bu bahaneler üzerinden kafasında tasarladığı, yapmak istediklerini hayata geçiriyor” dedi.
Başkan Özkara açıkladı Başkan Özkara açıkladı Türkiye Ormancılık Derneği Başkanı Ahmet Hüsrev Özkara, orman yangınlarına karşı alınması gereken 5 adımı açıkladı. Özkara, "Siz istediğiniz kadar yukarıdan su bırakın, anında buharlaşıyor. O açıdan asıl hadise yangına iyi hazırlanmak" dedi.

En Çok Okunanlar

CHP'ye 7 ilde 'kurultay' operasyonu: Gözaltındaki 13 isim belli oldu
CHP'ye 7 ilde 'kurultay' operasyonu: Gözaltındaki 13 isim belli oldu Son dakika haberi... CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin “delegelerin iradesine müdahale” iddiaları kapsamında başlatılan soruşturmada 13 kişi gözaltına alındı. İstanbul merkezli operasyon 7 ile yayıldı. Son olarak, gözaltına alınan 13 isim belli oldu.
YSK'ye 'yerel seçimler iptal edilsin' başvurusu
YSK'ye 'yerel seçimler iptal edilsin' başvurusu Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK), CHP'nin birinci parti olduğu 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'nin iptal edilmesi talebiyle başvuru yapıldığı öğrenildi.
Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi anlattı: 'Sokağı görüyor musun?'
Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi anlattı: 'Sokağı görüyor musun?' CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin genel merkezinde toplanan kalabalığa seslendi. Özel, burada yaptığı açıklamada, "CHP milletin partisidir. Atanmış kayyumlar bu partiyi yönetemezler. CHP'yi AKP'nin butlan kolları yönetemez, yönettirmeyiz" ifadelerini kullandı. Özel, Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi de anlattı.
'Serum kullandı...'
'Serum kullandı...' Kemal Kılıçdaroğlu'nun Basın Danışmanı Atakan Sönmez, mutlak butlan kararı sonrası Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık görevine başladığını söyledi. Sönmez, Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumuna ilişkin de konuştu.
Mesele mutlak butlandan çok daha büyük
Mesele mutlak butlandan çok daha büyük Cumhuriyet Halk Partisi’nde 38. olağan kurultaya ilişkin verilen “mutlak butlan” kararını herkes konuşuyor.
Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu telefonda görüştü
Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu telefonda görüştü Son dakika haberi... CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mutlak butlan kararı sonrası bugün Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonda görüştü.
CHP'de dilekçe trafiği
CHP'de dilekçe trafiği Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi’nce CHP’nin 38. olağan kurultayı ile 21. olağanüstü kurultayına ilişkin yapılan istinaf başvurusunda mutlak butlan kararı verildi.
Kemal Kılıçdaroğlu'na 'mutlak butlan' tebliği yapıldı
Kemal Kılıçdaroğlu'na 'mutlak butlan' tebliği yapıldı CHP'nin "mutlak butlan" kararının ardından mahkemeye yaptığı itiraz reddedildi. Mahkemenin görevlendirdiği icra memurları, Kemal Kılıçdaroğlu'na kararı elden tebliğ etti. CHP Genel Merkezi’ne gitmesi beklenen heyet, son anda rotayı değiştirdi. Gül Çiftci, "Bir anda vazgeçtiler, Kılıçdaroğlu'nun ofisine gitmişler. Usulsüz kararın tebligatı da usulsüz olur" dedi.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye