Bal kabağından uyuşturucu çıktı
Osmaniye’de jandarma ekiplerinin arama yaptığı yolcu otobüsünün bagajında bal kabağı içerisine gizlenmiş 706 gram skunk ele geçirildi. Gözaltına alınan H.P. isimli erkek yolcu tutuklandı.
Adana ve Hatay'ın vazgeçilmezi: Saatlerce odun ateşinde kaynıyor
Kışın Adana ve Hatay'da sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kabak tatlısı imece usulü kazanlarda yapılıyor. Odun ateşinde kazanda kabakları yaklaşık 5 saat kaynatılıyor.
Üç kuşaktır devam ettirilen lezzet: Taş fırında 24 saatte pişiyor
Trabzon'un Akçaabat ilçesinde üç kuşaktır bal kabaklı mısır ekmeği yapan Köşeli ailesi, taş fırında 24 saatte pişirdikleri ekmekleri komşuları ve akrabalarına ikram ediyor.
Karabük'te bal kabaklı cinayet: 93 yaşındaki kişi evinde ölü bulundu!
Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 3 gündür kızlarının haber alamadıkları 93 yaşındaki İbrahim Tuna, evinde bal kabağı ile öldürülmüş halde bulundu. Olayın ortaya çıkması ile gözaltına alınan zihinsel engelli bir kişi cinayeti itiraf ederek sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
Isparta'da hasat başladı: Rekolte yarı yarıya azaldı
Isparta'nın merkeze bağlı Büyükgökçeli ve Küçükgökçeli köylerinde yetiştirilen bal kabağında bu yıl 4 bin ton rekolte bekleniyor. Eğirdir Gölü için tarımsal sulamada verilen su kısıtlamasından dolayı rekoltenin yarı yarıya düştüğünü belirten üretici, yetkililerden çözüm bekliyor.
Adapazarı'na rakip Bayburt'tan çıktı: Ata tohumundan ekildi organik! Sonbaharda hasat edilecek....
Bayburt’ta ata tohumlarıyla sebze, meyve yetiştiren 74 yaşındaki çiftçi İsmail Öksüz ata tohumundan, organik bal kabaklarını toprakla buluşturdu.
Bal kabağı kabuğundan üretildi! Bileşenleriyle bitkilerin büyümesini destekliyor...
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümünde bal kabağı kabuğundan gıdaların bozulmasını önleyen, polimerden yapılanların zararlı etkilerinin aksine çevreye ve gıdaya dost ambalaj üretildi.
Mevsiminde tüketin: Bal kabağı çorbası nasıl yapılır, tarifi nedir? Bal kabağı çorbası kaç kalori?
Sonbaharın gelişiyle birlikte tezgahlarda yer bulan bal kabağı, oldukça sağlıklı bir besindir. Havaların soğumasıyla birlikte uzmanlarca da tüketilmesi önerilen bal kabağı çorbasının tarifini sizler için derledik. Peki, bal kabağı çorbası nasıl yapılır, tarifi nedir?
Bal kabağının kilosu el yakıyor
Düzce'de humuslu topraklarda yetişen ve kendine özgü aromasıyla tanınan bal kabağı tezgaha indi. Kilosu 8 liradan alıcı bulan bal kabağı marketlerde kilosu 20 TL.