12 ilde 12 bin dönüm alanda yetişiyor: Üst üste sadece iki yıl ekilebiliyor...
Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Öbektaş beldesinde yetiştirilen ve glütensiz yapısıyla çölyak hastalarının önemli besin kaynaklarından biri olan karabuğdayın hasadına başlandı.
'Yapamazsınız' diyenleri dinlemeden ektiler: Hasadı başladı!
Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde yetişen ve çölyak hastalarının besin kaynağı olarak bilinen karabuğdayın hasadına başlandı.
Yalancı tahıl olarak adlandırılıyor, gluten içermiyor: Zengin besin içeriğiyle öne çıkan mucize gıda
Bu besin, hem besleyici özellikleri hem de çok yönlü kullanım alanlarıyla mutfağınıza dahil edebileceğiniz değerli bir gıdadır. Peki, yalancı tahıl olarak adlandırılan bu gıda nedir, nasıl tüketilir? İşte, Gluten içermeyen mucize besin karabuğday ve faydaları...
Türkiye’de talep 40 bin tonu aştı: Ordu’da hasat başladı...
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in ‘kendi kendine yeten şehir’ sloganıyla atıl arazileri tarıma kazandırmak amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında geçtiğimiz aylarda deneme ekimi yapılan karabuğdayda hasat başladı.
3 farklı rakımda denendi: İlk hasadı gerçekleşti! Sinop Mantısı yapımında kullanılacak...
Sinop'ta örnek karabuğday üretiminin ilk hasadının yapıldığı bildirildi.
Çukurova'da ilk kez ekilmişti, hasadı yapıldı! Yüksek verim elde edildi...
Adana Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Çukurova'da ilk defa ekimi gerçekleştirilen karabuğdayda dekardan alınan ortalama üzerindeki verim, bölgeye yeni bir ürünün kazandırılmasına yönelik çiftçiye umut oldu.
Sağlıklı ve doyurucu: Taze otlu karabuğday salatası tarifi
Doğanın taptaze lezzetleriyle dolu bir salata deneyimi! Bu tarif, sağlıklı ve doyurucu bir öğün arayanların favorisi olmaya aday, taze otların ve karabuğdayın muhteşem buluşmasını sunuyor. İşte, Taze otlu karabuğday salatası tarifi...
Uzmanlar öneriyor: Diyabeti kontrol altında tutun...
Mutfaklarımızın vazgeçilmezlerinden biri olan tahıllar, sağlığımıza olan olumlu katkılarıyla da bilinirler. Bu tahılların biri uzmanlar tarafından sıklıkla önerilerek, son yıllarda tüm dünyada popülerliği artan bir süper besin olarak dikkat çekiyor. Kendine özgü tadı ve besin değerleri ile hem sağlığınızı destekleyecek hem de damaklarınıza unutulmaz bir lezzet sunacak...
Karabuğday (greçka) nedir? Karabuğday pilavı tarifi…
Greçka adı ile de bilinen karabuğday son yıllarda bol lifli, düşük yağlı ve glutensiz yapısı nedeni ile ülkemizde de sıkça tüketilmeye başlamıştır. Peki karabuğday nedir, nasıl pişirilir? İşte karabuğday hakkında merak edilenler…
Un çeşitleri nelerdir? Hangi un daha sağlıklıdır?
Un tahılların ögütülmesiyle elde edilen ince tozdur. Başta ekmek ve hamur işleri olmak üzere pek çok gıdanın temel bileşenidir. Herkes tarafından bilinen un, genellikle buğdaydan elde edilendir. Çavdar, siyez, yulaf gibi diğer tohumlardan elde edilen unlar ise tohumun veya tahılın ismiyle anılır.
Sağlıklı yaşamak için antik tahıllar
İnsanların sağlıkla ilgili sorunlarının önemli kısmının beslenmeyle ilişkili olduğunun anlaşılması, gıda tercihlerimizde önemli değişiklikleri de beraberinde getirdi. İşlenmiş gıdalardan uzaklaşarak, öze dönüş başladı. Özellikle tahıllar söz konusu olduğunda hem ülkemizde hem de dünyada antik tahıllar yeniden hatırlandı.
Çölyak hastalarının umudu karabuğday ekimi başladı
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Öbektaş beldesinde üretimine başlanan karabuğday çiftçinin umudu oldu. Bölgede Glütensiz un ve bulgur üretim yapan fabrikanın açılmasıyla özellikle çölyak hastalarına da umut olan karabuğdayın ekimini yapan çiftçiler ürünün diğer ürünlere göre daha karlı olduğunu söyledi.