Ekiyor, hasat ediyor, kaynatıyor... Kadın girişimci siparişlere yetişemiyor!
Düzce'de KOSGEB'den aldığı destekle, annesinden öğrendiği şeker kamışı pekmezini markalaştıran Reyhan Kutlu, 20 dönüme ektiği bitkiyi hasat, sıkım ve kaynatma aşamalarından geçirerek satışa sunuyor
Kış aylarının ‘doğal ısı kaynağı’ besinler
Uzman Diyetisyen Betül Merd, kış aylarında pekmezin yanı sıra kuru bakla ve kuruyemişin de tokluk hissi ve enerji sağlayarak vücut ısısını koruyabileceğini söyledi.
Öksürüğü bıçak gibi kesen doğal karışım...
Öksürükten doğal karışımlarla kurtulmak isteyenler için kür tarifi...
Siirt'te korkunç olay... 3 yaşındaki çocuk ocakta kaynayan pekmez tenceresinin içine düştü!
Ocakta kaynayan pekmez tenceresinin içine düşen 3 yaşındaki İ.K. adlı çocuk ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan çocuk tedavi altına alındı.
Tatlı tuzak: Sahte pekmezi anlamanın yolları
Pekmez, doğal şeker kaynağı ve enerji deposu olarak sofralarımızda yer alan sağlıklı bir besindir. Ancak piyasada doğal olmayan, katkı maddeleriyle üretilmiş sahte pekmezlere rastlamak mümkün. Bu nedenle pekmez satın alırken dikkatli olmak ve kaliteli bir ürünü sahte olandan ayırt etmek büyük önem taşıyor. İşte sahte pekmezi anlamanın yolları...
Uzmanlardan önemli uyarı! Kahvaltı alışkanlıklarımız sağlığımızı nasıl etkiliyor?
Tok tutucu özelliği ve lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olan tahin-pekmez ikilisi, besin değerlerini etkisiz hale getirebilir. Uzmanlar, tahin ve pekmezin bir arada tüketilmesinin bazı sağlık riskleri doğurabileceğini belirtiyor.
Ali Yerlikaya duyurdu...
Son dakika haberi... Bakan Ali Yerlikaya, Ankara’da eş zamanlı olarak düzenlenen “Mahzen-1” Operasyonu’nda “Pekmez Kardeşler” organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. 2 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Mahzen-2” operasyonlarında ise, “Çirkinler” organize suç örgütünün çökertildiği aktarıldı.
Kilis horozkarasında budama başladı: 160 bin dekar alanda üretiliyor
Kilis’in Musabeyli ilçesinde yetişen kurutmalık, sofralık ve pekmez yapımında en çok tercih edilen Kilis horozkarası üzümünde budama mesaisi başladı.
Kahvenin içine bir kaşık koymanız yeterli! Sindirim sisteminiz motor gibi çalışacak
Kahve içmek pek çoğumuzun günlük alışkanlıklarından biridir. Ancak kahveye pekmez eklemek sadece lezzet açısından değil, sağlık açısından da birçok fayda sağlayabilir. İşte kahve ve pekmezin iç içe mükemmel uyumunu keşfetmeniz için bazı şaşırtıcı faydalar...
Bilecik'te hasat bitti, kazanlar kaynamaya başladı! Yaklaşık 1 asırdır aynı yöntemle yapılıyor, 100 kilodan 10 kilo elde ediliyor...
Bilecik’in Başköy, Küplü ve Bekdemir köylüleri, yaklaşık bir asırdır atalarından bugüne kadar gelen aynı yöntemle hurma pekmezi yapmaya devam ediyor.
Sabah uyanınca 1 kaşık yerseniz... Tüm hastalıklara savaş açıyor!
Sabah uyanınca 1 kaşık üzüm pekmezi yemenin faydalarını saymakla bitmiyor. Peki, her derde deva olan bu pekmezin yaraları nelerdir?
11 çeşit üzümün yetiştiği Uludere'de, geleneksel yöntemlerle pekmez mesaisi
Şırnak'ta geleneksel yöntemlerle hazırlanan üzüm pekmezinin üretim süreci başladı. 11 çeşit üzümün yetiştiği Uludere ilçesinde bağ ve bahçelerde bolca üretilen Behdini ve Kıtılneyfs üzümleri pekmez için, diğer çeşitler de kurutmalık olarak tercih ediliyor. Kilosu 150 TL'den satılan pekmezin üretildiği bu 2 çeşit üzümün coğrafi işaret tescili alması için de Dicle Kalkınma Ajansı'na proje sunuldu.