Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Rusya Maliye Bakanlığı
Rusya'nın bütçe gelirleri yüzde 38 arttı Rusya'nın bütçe gelirleri yüzde 38 arttı Rusya Maliye Bakanlığı, bütçe gelirlerinin ocak-haziran aylarında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 38 artarak 17 milyar rubleye (yaklaşık 192 milyar dolar) çıktığını bildirdi.
Rusya'nın petrol ve doğalgaz gelirleri yüzde 82 arttı Rusya'nın petrol ve doğalgaz gelirleri yüzde 82 arttı Rusya’nın petrol ve doğalgazdan elde ettiği bütçe gelirlerinin yılın ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 82,2 artarak 4,2 trilyon rubleye (yaklaşık 45,7 milyar dolar) yükseldiği bildirildi.
Rus petrolünün ortalama fiyatı 2023’te tavan fiyatı gördü Rus petrolünün ortalama fiyatı 2023’te tavan fiyatı gördü Rus Ural petrolünün ortalama varil fiyatı, 2023’te 62,99 dolardan işlem görürken, G7 ülkelerinin uyguladığı 60 dolarlık tavan fiyatın üzerinde seyretti.
Rus Ural petrolü tavan fiyatın üzerinde işlem görüyor Rus Ural petrolü tavan fiyatın üzerinde işlem görüyor Rus Ural petrolünün ortalama varil fiyatı, 15 Ekim-14 Kasım tarihlerinde 79,2 dolardan işlem gördü.
Rus petrolünün varil fiyatı 80 doların üzerine çıktı Rus petrolünün varil fiyatı 80 doların üzerine çıktı Rus Ural petrolünün ortalama varil fiyatı, eylülde 83 dolardan işlem görerek, G7 ülkelerinin uyguladığı 60 dolarlık tavan fiyatın üzerinde işlem görmeye devam etti.
Rusya 8 ayda dev bütçe açığı verdi Rusya 8 ayda dev bütçe açığı verdi Rusya’nın bütçesi bu yılın ilk 8 ayında 2,3 trilyon ruble (yaklaşık 23,5 milyar dolar) açık verdi.
Rus rublesinde değer kaybı sürüyor Rus rublesinde değer kaybı sürüyor Dolar/ruble paritesi Mart 2022’den bu yana ilk defa 98 seviyesini aştı.
Rus Ural petrolünün fiyatı yaklaşık yüzde 40 düştü Rus Ural petrolünün fiyatı yaklaşık yüzde 40 düştü Rus Ural petrolünü fiyatının, ocak-nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39,7 azalarak varil başına 51,05 dolardan işlem gördüğü bildirildi.
Rusya, bazı şirketler için döviz satma zorunluluğunu kaldırdı Rusya, bazı şirketler için döviz satma zorunluluğunu kaldırdı Rusya'da döviz kazançlarının bir kısmını hükümete satmaya yönelik mecburiyet bazı ihracatçı şirketler için kaldırıldı.
Rusya yuan üzerinden döviz işlemlerine tekrar başlayacak Rusya yuan üzerinden döviz işlemlerine tekrar başlayacak Rusya Merkez Bankası, iç piyasada döviz alım satımlarına 13 Ocak itibarıyla yuan üzerinden tekrar başlanacağını duyurdu.
'Ülkeler listesi yayımlandı...' 'Ülkeler listesi yayımlandı...' Moskova yönetimi, çoğu askeri ekipmanlardan oluşan bazı ürünlerin, belirli ülkelere satışını yasakladı.
Yaptırımlar alkol piyasasını da vurdu: Rusya, votka fiyatlarını artırıyor Yaptırımlar alkol piyasasını da vurdu: Rusya, votka fiyatlarını artırıyor Rusya, uygulanan yaptırımların getirdiği üretim maliyeti nedeniyle ve ülkede sahte içkilerin önüne geçebilmek için votka fiyatlarını artıracak.
Rusya'dan petrol ve gaz ihracatında yeni hedef Rusya'dan petrol ve gaz ihracatında yeni hedef Rusya petrol ve gaz ihracatından eylülde ilave 403 milyar ruble gelir hedefliyor.
Rusya Merkez Bankası açıkladı Rusya Merkez Bankası açıkladı Rusya Merkez Bankası, daha önce dolar ve Euro işlemleriyle desteklediği Ulusal Varlık Fonu için 'dost ülkelerin' para birimlerine yatırım yapabileceğini açıkladı.
Rusya'nın gaz gelirleri tahminlerin altında kaldı Rusya'nın gaz gelirleri tahminlerin altında kaldı Rusya Maliye Bakanlığı, ülkenin ilave petrol ve doğalgaz gelirlerinin temmuzda tahminlerin altında kalarak 259 milyar ruble seviyesinde gerçekleştiğini bildirdi.
Rusya'dan küresel ticarette kripto hazırlığı Rusya'dan küresel ticarette kripto hazırlığı Rusya Maliye Bakanlığı'nın finansal politika departmanı başkanı Ivan Chebeskov, Rusya'nın kripto paraları diğer ülkeler ile barter ticarette kullanmayı değerlendirdiğini söyledi.
Azerbaycan, Rusya ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarından üçlü görüşme Azerbaycan, Rusya ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarından üçlü görüşme Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısı çerçevesinde Tacikistan’ın başkenti Duşanbe'de üçlü görüşme gerçekleştirdi.
Rusya, Polonya’dan resmi özür talep etmişti Rusya, Polonya’dan resmi özür talep etmişti Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Polonya Büyükelçiliğine bir grup tarafından kırmızı boyalı saldırı düzenlendi.

En Çok Okunanlar

Yılmaz Özdil, Sözcü TV'den istifa etti
Yılmaz Özdil, Sözcü TV'den istifa etti Yaklaşık 4 ay önce Sözcü TV'nin başına getirilen Yılmaz Özdil görevinden istifa etti. Özdil'in, istifasını kanalın sahibi Burak Akbay’a sunduğu öğrenildi.
 MHP'de 'İstanbul' depremi: Teşkilatlar feshedildi
MHP'de 'İstanbul' depremi: Teşkilatlar feshedildi MHP'de İzzet Ulvi Yönter'in genel başkan yardımcılığı görevinden istifasıyla başlayan kriz sürüyor. Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partinin İstanbul İl ve ilçe teşkilatlarının feshedildiğini duyurdu.
Uşak Belediyesi'nin başkanvekili seçildi
Uşak Belediyesi'nin başkanvekili seçildi Son dakika haberi... Tutuklanan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın görevden alınmasının ardından belediye meclisi, CHP grubunun adayı Av. Hatice Terekeci Özkan’ı başkanvekili seçti.
Başkan Dedetaş'tan ilk tepki...
Başkan Dedetaş'tan ilk tepki... Son dakika haberi... İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Üsküdar Belediyesi'ne yönelik operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. Belediye binası giriş çıkışlara kapatıldı. Operasyona tepki gösteren Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, "Hiçbir hizmet cezasız kalmıyor" dedi. Üsküdar Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise "Üsküdar Belediyesi’nin hiçbir birimi veya iştirak şirketi, hukuka aykırı bir faaliyetin içinde yer alamaz ve almamıştır" denildi.
Hastaneden Mircea Lucescu açıklaması!
Hastaneden Mircea Lucescu açıklaması! Daha önce Galatasaray, Beşiktaş ve A Milli Takım'da görev yapmış Rumen futbolunun efsane ismi Mircea Lucescu hakkında Bükreş Üniversitesi Hastanesi'nden açıklama geldi.
Tehditlerini sürdürüyor: 'Bütün ülke tek bir gecede yok edilebilir'
Tehditlerini sürdürüyor: 'Bütün ülke tek bir gecede yok edilebilir' ABD Başkanı Trump, İran hakkında yaptığı açıklamada, 'Salı gününün son tarih' olduğunu yineledi. Trump "Seçim şansım olsaydı petrolü ele geçirmek isterdim. Ne yazık ki, Amerikan halkı bizim eve dönmemizi istiyor" dedi. Trump tehditlerini sürdürerek "Bütün ülke tek bir gecede yok edilebilir ve o gece yarın gece olabilir" ifadelerini kullandı.
İran'dan ABD'nin talebine yanıt
İran'dan ABD'nin talebine yanıt İran, arabulucular tarafından sunulan yeni barış planını değerlendirmeye alırken, Hürmüz Boğazı’nın 'geçici bir ateşkes' karşılığında yeniden açılmasını reddetti.
İBB soruşturmasında 'etkin pişmanlık' ifadesi vermişti
İBB soruşturmasında 'etkin pişmanlık' ifadesi vermişti Bakırköy Belediye Meclisi’nin bağımsız üyesi Ertan Yıldız’ın meclis üyeliği düşürüldü. Yıldız’ın, mazeretsiz ve izinsiz olarak meclis toplantılarına katılmadığı gerekçesi ile üyelikten düşürülme kararı CHP ve AKP'li üyelerin oy birliği ile alındı.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye