Sofralarınızı renklendiren pratik lezzet: Domates mezesi tarifi
Sofralarınıza ferahlık katacak domates mezesi, pratik hazırlanışı ve hafif lezzetiyle yaz günlerinin vazgeçilmezi oluyor.
Türk mutfağının vazgeçilmezi: 5 farklı meze tarifi
Türk mutfağının zengin meze kültürü sofralara hem renk hem de lezzet katıyor. Haydari’den muhammaraya, barbunyadan mantar soteye kadar birçok seçenek, hem pratik hazırlanışı hem de hafifliğiyle öne çıkıyor. İşte sofralarınızı şenlendirecek 5 nefis meze tarifi...
Meze sofralarının gözdesi: Patlıcanlı haydari tarifi
Közlenmiş patlıcanın isli aromasıyla zenginleşen, yoğurt ve sarımsakla ferah bir lezzet sunan enfes bir meze.
Sofralarınıza farklılık katacak enfes lezzet: Karamelize soğan mezesi tarifi...
Karamelize soğan mezesi, yemek masalarına hem lezzet hem de zarif bir dokunuş katmak isteyenler için mükemmel bir seçenektir. Peki, sofralarınıza farklılık katacak bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte, karamelize soğan mezesi tarifi...
Sofraların yıldızı: Patlıcanlı haydari tarifi
Özel günleri, serinletici bir lezzet arayışındaysanız, işte size harika bir öneri! Geleneksel haydari lezzetine nefis bir dokunuş, patlıcanlı Haydari tarifi sizi bekliyor...
Meze nedir? Birbirinden lezzetli ve pratik 10 meze tarifi…
Masaya küçük tabaklarla gelen ve masadaki herkes tarafından paylaşılan sıcak ve soğuk yemeklere meze denir. Meze Farsça lezzet anlamına gelen ‘maza’ kelimesinden türemiştir. Mezeler karın doyurmak için değil, yemeğin lezzetini arttırmak ve sohbete neşe katmak amacıyla ikram edilir. Bu yüzden küçük porsiyonlar halinde birkaç farklı çeşidin bir araya getirilmesiyle servis edilir…