Süleymani'nin töreninde ABD'ye lanet okundu
İran, Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani için Tahran'da cenaze töreni düzenlendi. Süleymani'nin cenaze namazını İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney kıldırdı. Binlerce İranlının katılımıyla gerçekleşen etkinlikte ABD ve Trump'a lanet okundu.
ABD'nin geçen hafta Cuma günü Bağdat havalimanında insansız hava aracıyla düzenlediği saldırıda Devrim Muhafızları'nın ülke dışındaki güçlerinin komutanı ve İran'ın en tanınır askeri Tümgeneral Kasım Süleymani'yi öldürmesinin ardından bölgede hareketlilik devam ediyor.
Yaşanan saldırının ardından dün Süleymani’nin naaşı uçakla Irak’tan İran’a getirilirken bugün İran’ın başkenti Tahran’da geniş katılımlı bir tören düzenlendi. On binlerce İranlı Süleymani’nin ardından gerçekleşen yürüyüşe katıldı.
Düzenlenen törende İran’ın ruhani lideri Hamaney ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de yer aldı. Tabutun önünde verdikleri pozu uluslararası ajanslar abonelerine servis ederken Hamas’ın lideri İsmail Haniye de törene katıldı. Haniye, “Şehir Süleymani’nin Kudüs şehidi olduğunu deklare ederim” dedi.
Reuters haber ajansı, “Hamaney’in ardından gelen en güçlü ikinci figür olarak biliniyordu” dediği Süleymani’nin cenazesi Tahran’dan sonra memleketine gönderilecek.
Video Haberler
- Özel okulların ücretleri uçtu
- Merakla beklenen enflasyon rakamları açıklandı!
- Milyonlarca emeklinin gözü 3 Ocak'ta!
- Yapay zeka sağlıkta çığır açıyor
- Asgari ücret ve emekli maaşı hakkında önemli iddia!
- Asgari ücret kaç TL olmalı?
- Yarısı mesleği bırakmayı düşünüyor!
- Asgari ücret artarsa verimlilik artar
- Yankı Bağcıoğlu'ndan Suriye uyarısı:
- CHP'li Günaydın'dan Bakan Tekin'e tepki!
En Çok Okunan Haberler
- Rıza Akpolat'ın hakimlik sorgusu tamamlandı
- Ümit Özdağ'dan 'Öcalan' çıkışı
- Menzil kavgası, kara kutuyu açtı!
- Birinci parti şaşırttı!
- İfadeler işlemleri sürüyor
- Aktaş'ın malvarlıklarına tedbir!
- 'CHP ve Rıza Başkan ile ilgisi yok'
- Tahkim Kurulu'ndan Galatasaray'a kötü haber!
- İhtiyaç kredisi faizlerinde düşüş!
- Gübresiz, susuz yetişiyor! 40 günde bir hasat yapılıyor