Oğuz Tongsir

Drogba Yine Drogba

14 Nisan 2013 Pazar

Takıma katkı nasıl yapılır, bir Dünya yıldızı Türkiyede bunun dersini veriyor. Bu yıldızın adı Galatasaraylı Didier Drogba. 36 yaşındaki futbolcu Karabük deplasmanının da en etkili oyuncusuydu. Sneijderle gelen tek gole katkı yapmakla kalmadı, Galatasarayın her atağında onun imzası vardı. Çalıştı, çabaladı, didindi. Bu dakikadan sonra bizim yapacağımız tek şey var: Bu yıldıza şapka çıkartmak!

\n

Galatasarayda Drogbaya ayak uyduran bir başka isim de son haftalarda form grafiği yükselen Meloydu. Orta sahayı ayakta tutmakla kalmadı savunmayı yönetti.

\n

Kısacası Galatasaray belki çok iyi oynamadı ama kontrolu elinden hiç bırakmadı. Üç gün önce Real Madrid karşısısında fırtına gibi esen Sarı - Kırmızılılar, üç hocasının da tribünden izlediği maçta çok önemli bir galibiyet aldı.

\n

Karabükspor ise sanki kümede kalma mücadelesi veren bir takım gibi değildi. Rakibi hiç zorlayamadı, direnemedi, hücuma hiç çıkamadı. En azından set oyunu yerine maçı kendi sahalarında kabullenip, süratli oyuncularıyla çıkmaları gerekirdi. Bunu hiçbir zaman beceremediler.

\n

Kısacası Galatasaray şampiyonluk mücadelesinde çok önemli engellerden birini aştı. Büyük bir avantaj yakaladı. Karabük galibiyeti Galatasarayın hanesine Savunmada en az hata yaptığı maçlardan biri olarak geçebilir.

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aciz G.Saray 19 Mart 2014
Deplasman Kâbusu 3 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları