Oğuz Tongsir

G.Saray Nereye?

16 Aralık 2013 Pazartesi

Galatasaraylılar ellerinde kağıt kalem, lider Fenerbahçe’yi nasıl yakalarız diye hesap yapıyor. Bu tempoyla bu futbolla asla yakalayamazlar. Ve hatta her geçen hafta bu puan farkı daha da açılır!
İşte başkentteki Galatasaray. Selçuk eski Selçuk değil. Umut sahada var yok. Eboue sağ kanatta döküldü. Juventus maçının kahramanı Sneijder sol kanatta kayboldu. Burak’ın da onlardan farkı yoktu. Sadece Melo’nun hırsı, Drogba’nın direnişi yetmez.
Gençlerbirliği ilkyarıda istediği oyunu ortaya koydu. Erken gelen gol ev sahibi takımın özgüvenini arttırmıştı. Galatasaray bu yarıda sadece tek bir pozisyon bulabildi.
İkinci devrede şemsiye tam tersine döndü. Galatasaray bu kez daha çok pozisyon buldu. Bu devrede ev sahibi takım oyundan düşerken, Sarı - Kırmızılı forvetler ayaklarına geçen fırsatları cömertçe harcadı. Eğer Galatasaray kanatları daha iyi kullanabilse sonucu değiştirebilirdi. Bunu da Amrabat ve Bruma gibi oyuncuları göz ardı eden Mancini’ye sormak lazım.
Kısacası Galatasaray ligden ha koptu ha kopacak. Son yıllarda yarıştan hiç bu kadar uzak kalmamıştı. Avrupa’daki sükse tamam da kendi ligin olmadan bu iş nereye kadar gider? Onu da Mancini’ye sormak lazım.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aciz G.Saray 19 Mart 2014
Deplasman Kâbusu 3 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları