Oğuz Tongsir

Harika Galatasaray

03 Şubat 2014 Pazartesi

İlk yarıda harika bir Galatasaray izledik. Eğer Burak ve Drogba Bursaspor karşısında ele geçirdikleri fırsatları değerlendirebilse tarihi bir fark olabilirdi.
Kuşkusuz Galatasaray’ın bu istekli oyununda bir gün önce lider Fenerbahçe’nin Eskişehir’de yenilmesinin rolü de vardı ama bu rol başrol değildi. Çünkü Melo, Sneijder ve arkadaşları oyuna bir başladılar ki, karşısında kim olsa dayanamaz, buz dağı olsa erirdi. Hele hele Melo. Gerçek bir virtüöz gibiydi. Kendi savunmasından topların akıllı çıkmasını sağladı, orta sahayı kontrol etti ve iki golün asistini yaptı. Birinci golde öyle süratlendi ki Bursaspor savunması neye uğradığına şaşırdı. Bu golle perdeyi açan Sneijder ilk yarıda hat-trick yapıp (Çok gol atamaz) diye yorum yapan bazı otoritelere (!) tekzip gönderdi.
Galatasaray savunmasına bu maçta pek iş düşmedi. Ceyhun ve Hakan pek rahatsız olmadılar.
Galatasaray’ın eskileri Kazım ve Sercan etkisiz, Fernandao ise yalnız adamdı. Sabri bu maçın çıkış yapan sürpriz oyuncusu, Selçuk ise orta sahanın Melo ile birlikte en etkili ismiydi. Galatasaray 6-0 gibi sükseli bir galibiyet elde ederken Bursaspor için söylenecek tek cümle, kara bir gün yaşadıklarıydı.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aciz G.Saray 19 Mart 2014
Deplasman Kâbusu 3 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları