Oğuz Tongsir

Kopenhag Ruhu Nerede?

06 Kasım 2013 Çarşamba

     Galatasaray Kopenhag’da sanki bir hazırlık maçına çıkmış gibiydi. Vurdumduymaz, rahat ve de umursamaz. Halbuki 13 sene önce bu Parken Stadı’nda Sarı - Kırmızılı formayı giyenler canını dişine takarak oynamışlardı. Rakip Arsenal kendilerinden kat be kat güçlü olmasına rağmen kupaya uzanmasını bilmişlerdi. Dün geceki Sarı - Kırmızılılar ise Şampiyonlar Ligi’ndeki bu maçın öneminden habersizdi. Kendilerinden çok daha güçsüz, sadece fizik gücüyle ayakta kalmaya çalışan Kopenhag’a yenildiler.

     Aslında maç öncesi Galatasaray’ın oyun dizilişini görenler bir hayli umutlanmışlardı. Teknik direktör Mancini kanatlara Bruma ile Aydın’ı yerleştirerek hücum sinyalini daha başlama düdüğü çalmadan vermişti. Ama ne var ki Türkiye liginde oynamayan futbolcuların Şampiyonlar Ligi’nde harikalar yaratmasını beklemek, hayalcilikten başka bir şey değildi. Zaten öyle de oldu. Ne Aydın bekleneni verebildi, ne de Bruma.

     Galatasaray maçın başlarında bir gol yedi ki, inanılacak gibi değil. Beş savunma oyuncusu seyredince Kopenhag adeta piyango buldu. Yoksa Danimarka takımının gol atacağı yoktu.

     Sneijder’in yokluğunda bu maçta Selçuk’a çok daha fazla iş düşmüştü. Ama sezon başından beri saklanan, hiçbir şey yapmayan Selçuk Kopenhag’da da pek varlık gösteremedi. Burak, Melo, diğerleri... Hepsi uyurgezer gibiydi. Hele hele bir ikinci yarı oynandı ki, Kopenhag tamamen kendi sahasına çekildi, ipleri tamamen Galatasaray’ın eline bıraktı. Ama dediğimiz gibi Galatasaray’ın gol atacak hırsı, rakibin direncini düşürecek azmi yoktu. İkramları hep elinin tersiyle geri çevirdi. Herkes maç bitse de gitsek der gibiydi. Maç bitti. Galatasaraylı futbolcular sıcağı sıcağına pek farkında değildirler ama ileride bu yenilgiye çok üzülebilirler.

     Düne kadar zaferle anılan Kopenhag ismi, dün gece Galatasaray tarihine hayal kırıklığı gecelerinden biri olarak yazılmıştır.

?13 yıl sonra hüzün - G.Saray, 13 yıl sonra aynı statta bu kez puan mücadelesine çıktı. Sarı - Kırmızılılar, bundan tam 13 yıl, 5 ay, 19 gün önce Parken Stadı’nda UEFA Kupası’nda Arsenal’le final oynamış, penaltılarla İngiliz temsilcisini devirerek kupayı müzesine götürüp tarih yazmıştı. Cim - Bom dün yine aynı statta UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Kopenhag’la yaptığı puan maçını 1-0 kaybetti.
 

 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aciz G.Saray 19 Mart 2014
Deplasman Kâbusu 3 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları