Oğuz Tongsir

Oldu da Bitti!

20 Nisan 2013 Cumartesi

\n

Eskiden Muhammed Alinin ünvan maçlarını sabah erkenden kalkıp televizyondan izlerdik. Bazen Ali ilk raundda yumruğu indirip maçı birinci dakikada bitirir, biz de sabahın köründe yataktan kalktığımızla kalırdık. Tıpkı dünkü maç gibi!

\n

Hafta boyunca neler yazıldı çizildi... Cuma maçlarının Galatasaraya yaramadığından tutun da, Elazığsporun çok iyi direneceğine kadar. Hepsi Burak Yılmazın maçın hemen başındaki golüyle uçup gitti. Galatasarayın takılmasını bekleyen Fenerbahçelilerin hayalleriyle birlikte...

\n

Galatasaray çok mu iyi oynadı? Hayır. Hepsinden önemlisi rakip direnemedi. Elazığspor, daha doğrusu Yılmaz Vural savunmanın arkasına attığı toplarla gol bulan rakibi ofsayt taktiğiyle durdurmayı planlamıştı. Belki basit bir düşünceydi ama bu plan tuttu. Yılmaz Vuralın tutmayan hesabı, Bilicanın bu kadar büyük hatalar yapmasıydı. Tıpkı Galatasarayın yediği golde Danynin yaptığı hatayı Musleranın hesaplayamadığı gibi... Gollerde forvetlerden çok rakip stoperlerin rolü daha fazlaydı dersek yanlış olmaz. Fatih Terimsiz, Sneijdersiz ve de Semihsiz Galatasaray Arenadaki en rahat maçlarından birini kazandı. Ama hakem Bülent Yıldırım bu kadar rahat bir maçta bile hata yaptı. Diğer pozisyonlar tartışılır ama Burakın pozisyonu kesin penaltıydı.Bu galibiyette Melo ve Yekta ön plana çıkan isimlerdi. Sözün özü Galatasaray Elazığ galibiyetiyle son dört haftaya avantajlı girmeyi bildi.

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aciz G.Saray 19 Mart 2014
Deplasman Kâbusu 3 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları