Oğuz Tongsir

Resultante İmportante*

12 Aralık 2013 Perşembe

İtalyanların çok önemli bir sözüdür bu. ‘Resultante importante’. Yani önemli olan sonuçtur. Siz anlatır durursunuz; (Top şu kadar bizdeydi, yok şöyle oynadık, yok böyle oynadık) diye. İtalyan keser atar: “Önemli olan sonuçtur.”
İşte Mancini’nin yönetimindeki Galatasaray, Juventus gibi bir İtalyan devini bu kendi felsefesiyle devirdi. Onlar topla çok daha iyi gözüktü, daha fazla ayakta kaldı ama maçı Galatasaray alıp götürdü.
Bu maçın teknik analizini yapmak çok zor. Çünkü saha bir gün öncesinden daha kötüydü. İki takım da iki pastan fazlasını yapamadı. Savunmayı kalabalık tutan Galatasaray’ın tek bir hedefi vardı. Skorda geriye düşmemek. Son dakikalara kadar da öyle gitti zaten. Ve derken iki usta sahneye çıktı: Drogba ve Sneijder. Birkaç dakika önce Drogba’nın şutunu inanılmaz şekilde kurtaran 36 yaşındaki Buffon bu defa Sneijder’in vuruşunda çaresiz kaldı.
Sözün özü Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura çıkarak büyük bir iş başarmıştır. Kendilerini yürekten kutluyoruz. İkinci teşekkür, rakibi çözen ve maçı iyi okuyan Teknik Direktör Mancini’ye. Son teşekkür de kar demeden soğuk demeden iki gün TT Arena’ya koşan ve takımını yalnız bırakmayan Galatasaray taraftarına.
* Önemli olan sonuç  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aciz G.Saray 19 Mart 2014
Deplasman Kâbusu 3 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları