Gençlik Devrimin Bekçisidir

25 Haziran 2013 Salı

Halk bir sürü müdür?
Özür dilerim.
Ama zaman zaman içime bir kuşku giriyor. Türk halkı tam anlamıyla ne zaman uyanacak, diyorum.
Yetmiş altı milyon insanız. Görünüşte
Mustafa Kemal Atatürk’ün çizgisindeyiz. Gelip giden iktidarlar bunu önceleri sık sık söylerlerdi. İnansalar da inanmasalar da. Hiç değilse Atatürk’ün kurduğu bu devletin eski yolunda yürüdüğü kanısını duyurmak isterlerdi. Şimdi o da yok. Ne Tayyip Bey, ne de onlardan birinin ağzından böyle bir övgü ya da güzel bir söz çıkarmaz. Sıkılmasalar 29 Ekim’i değil, Osmanlı günlerinin bayramlarını gerçekleştirmeye kalkacaklar! Ama altı oklu devrimci Türkiye’nin yeniden gerçek yoluna dönmesi her gün biraz daha aranıyor. Sanki bir değerimizi yitirmek üzereyiz, onu bulmak, yeniden yaşama geçirmek çabasındayız.
“Türk genci devrimlerin ve Cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir.” Bu söz milyonlarca insanımızın temel ülküsü mü? Yoksa anlayışsız politikacıların eliyle bambaşka bir yere mi sürükleniyor?
“Bursa Söylevi”ni yeniden okumalıyız. Bu söylevi toplumda her atılımın öncüsü olarak bilmeliyiz. Mustafa Kemal Atatürk, Bursa’da ne demişti, anımsatmak istiyorum:
“Elle, taşla, sopa ve silahla, nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp suçlu diye onu yakalayacaktır. ‘Genç polis henüz devrimin ve Cumhuriyetin polisi değildir’ diye düşünecek, ama hiçbir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek ‘Demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek’ diyecektir.”
Gele gele AKP’lilerin, Tayyip beylerin yönettiği bir toplumda, insanların biraz da Atatürk’ün vasiyetindeki bu ilkeleri bir kez daha hatırlamaları gerekir. “Ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım” diyebilmeli.
Mustafa Kemal’in gençliğe seslenişi unutulmadı. Hem de yeni bir kanla canlanıyor. Günümüz gençliğinin son günlerdeki coşkulu tartışmaları ve toplantılara katılan yüz binlerin varlığı devrim karşıtlarına bir uyarı dersi olmalı.
“Seçimde üstün çıktım her şeyi yaparım, altı oklu devrim ilkelerini umursamam, ben kendi gericilik çizgimde tüm ulusu yanıma alırım” diye direnenler de er geç halkımızdan hak ettikleri yanıtı alacaklardır.

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yağmurda Bir Gün 20 Mart 2014
Seçimlere Doğru 18 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları