Her Kitap Bir Çeşit Bombadır!

28 Nisan 2011 Perşembe
\n

\n\n\n

Düşünüyorum O Halde Sanığım”, “Zorbalığın Pençesinde

\n

İki kitap!..

\n

Mustafa Balbayla Tuncay Özkanın Silivri Cezaevi denen işkencehanede yazdıkları iki ölümsüz yapıt...

\n

Balbayınki şu satırlarla başlıyor:

\n

Silivride ilk günler beklemekle / Saati saatle / Günü güne eklemekle geçti / Durumun önünü arkasını görmek / Bir yol haritası için karar vermek / İddianame yalanlarına karşı / Gerçekleri göz önüne sermek / Birkaç ayımı aldı / Şu görünen bir gerçekti: Belirsiz bir dönem burda geçecekti.

\n

Bir dönem dediği, iki yıla yakın bir zaman!.. Daha ne kadar sürecek, orası da belirsiz! Milletvekilliği kurtaracak mı Balbayı, Özkanı, o da kuşkulu...

\n

Özkanınki şu satırlarla başlıyor:

\n

Ergenekon tertibiyle 23 Eylül 2008de sabaha karşı 04.30’da polisler kapıma dayandığında faşizmin geldiğini biliyordum. Sürecin uzun, zahmetli, acılı olacağını da biliyordum. Vatan, namus, ahde vefa...demenin bir bedel isteyeceğini ve bu kıskanç talebin, canımızı istemeye kadar uzanacağını da biliyordum.

\n

Özkan, iki yılı da bitirdi. Duruşmalara çıktı. Suçum nedir, diye sordu. Yanıt alamadan hücresinde beklemeye başladı. Neyi? Sonucu mu, ölümü mü?

\n

Mustafa Balbay iki kitap yazdı. Bizlere, sizlere sundu. Daha doğrusu tarihe, geleceğe, gelecektekilere... Bugünküler sağır, kör, vurdumduymaz! Gelecektekilerde umut var mı? O da belli değil. Tek gerçek, tek adamkafasının düşmanlığı!..

\n

***

\n

Bu kitaplar on binlerce basıldı, okundu, öfkeyle, kızgınlıkla!.. Daha da okunacak, yıllar geçtikçe değerleri, önemleri artacak! Unutulmaz bir ibret belgesi olarak geleceğe kalacak!.. Evet bunlar gerçek bir bomba, ters kafalardaki pislikleri, kinleri, acımasızlıkları bir anda darmadağın edecek gerçek bir bomba!.. Tarihin derinliklerinden günümüze kadar gelen nice bombalar gibi... Voltairein, Rousseaunun, Marxın, romancıların, şairlerin, bilim adamlarının toplumu değiştiren bombaları gibi!

\n

Okuyun bu kitapları! Zorbalığa, işkenceye, \tgeriliğe, hainliğe, ilkelliğe, bilgisizliğe, kör inanca meydan okuyan bombaları! En yakın günlerde karşıt kafaların içinde patlasın diye!..

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yağmurda Bir Gün 20 Mart 2014
Seçimlere Doğru 18 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları