Başkan Yoksa Toplantı da Paydos

05 Ekim 2011 Çarşamba
\n

Erdoğan, gelmiş geçmiş başbakanlarımızın en çok dış gezi gerçekleştireni... Arkasına bakanlarından gerekli gördüklerini de alıyor ve beş kıtadan Türkiye ile en çok alışveriş yapılmasına elverişli ülkelere gidiyor. Bu bakımdan hakkını teslim etmek yurttaşlık görevi, aynı zamanda da sorumlu gazetecilik görevi olmalı.

\n

Ama Sayın Başbakanın, eleştirilecek yönleri yok mu? Hatasız kul olmaz derler ya, Erdoğanın hataları sadece tek adamlık hevesi ile de sınırlı değil. O tek adam olma hevesi, çamur at iz kalsınözdeyişi ile örtüşünce, politik rakipler Ergenekonculuk, darbecilik, türü suçlamalardan nasiplerini alıyorlar.

\n

Üç yılı aşkın davalar, az gidip uz gittikleri halde daha savcı iddialarının kanıtlanması açısından bir arpa boyu yol almayınca bu kez, muhalefet partilerine bağlı belediyeler büyüteç altına alınmaya başlandı.

\n

Ve Başbakan’ımız önceki gün bir Güney Afrika gezisine çıkarken CHP ile öteki muhalefet partilerine bağlı belediyelerin Alman vakıflarından biriyle kredi görüşmesi yapmalarını suç olarak gösteren açıklamalar yaptı.

\n

Yeni yasama yılının liderler arasında horoz dövüşünü çağrıştıran suçlamalarla başlamasının ülkeye de siyasi partilere de getirisinin ne olduğunu Başbakan merak etmez mi?

\n

Başbakan, ülkenin, hükümetinin bütün yerel yönetim birimlerini politik düşüncelerine bakmaksızın kucaklamak ve desteklemek durumunda olduğunu kabul etmeyen bir anlayışı dokuz yıldır sürdürdüğünü kabul etmeyecek. AKPli olmayan bir ekibin belediye örgütünün halk tarafından seçilmiş yöneticileri olmasını demokrasinin gereği olarak sindirmek istemeyen bir tutum izleyecek!

\n

Son yerel seçimlerde partisi, 2903 belediyenin yüzde 49.7’si olan 1442sini almış. 16 büyükşehir belediye başkanlığından da 10u AKPnin, 3’ü CHP ve 1’er tanesi de MHP, DTP, DSP tarafından kazanılmış. Erdoğanın bütün oyuncakların sadece kendisinde olması için tepki gösteren çocuklar gibi, karşı partilerin ellerindeki belediyelerin hemşerilerine hizmetten geri kalmaları için para bulamamalarını istemesini anlayan var mıdır?

\n

Tek adamlık böyle bir şey işte. Siz ülkede bulunamayacaksanız, partinizin milletvekilleri yasama yılı başladığı halde toplanıp bir yıl boyunca gruplarına başkanvekilliği yapacak, yönetim kurulunda görev alacak arkadaşlarını bile seçme haklarını kullanamayacak.

\n

Kısaca, öğretmenleri gelmeyince bahçede oynayan çocuklar gibi koskoca iktidar partisinin milletvekillerine koridorlarda volta atmak düşecek.

\n

Kartvizitlerinde milletvekili oldukları yazılmış olsa da, kendilerini aday gösterip Meclise sokan iradenin liderleri olduğunu bilmeyecek kadar da acemi değiller ki sayın lider vekillerimiz!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları