Gülengül Altınsay

Bu Kez Oldu

27 Şubat 2015 Cuma

Zaten her şey çok güzel başladı. Beşiktaşlı taraftarlar öylesine büyük arzuyla takımlarını desteklediler ki onlar en baştan turu geçtiler. Bu arada Olimpiyat Stadı’nın dolması için illa Liverpool’un İstanbul’a mı gelmesi lazım? Anımsarsanız Şampiyonlar Ligi Finali’nde de tıklım tıklımdı bu stat.
En iyisi biz Liverpool’u seyirci sorununu çözmek için Süper Lig’e transfer edelim. İşin şakası bir yana dolu tribünler Passolig’in ne kadar gereksiz olduğunu da kanıtlıyor. Yıldırım Demirören’in maçlara gelmesini istemediği 64 bin biletli seyirci vardı dün akşam. Hiç susmadan takımlarını destekleyen. Ve Bilic sonunda kararını vermiş ve geri dörtlüyü; Serdar, Necip, Franco ve Opare şeklinde kurmuş. Aslında önemli olan takımın tümünün savunma anlayışı.
Kartal da bu anlamda gayet dikkatli başladı maça. İlk 20 dakikanın neredeyse tamamı Liverpool yarı alanında geçti. Zaten konuk takım ilk maçın aksine karşılayan rolünü seçmişti. Kontralarla Balotelli’ye top atıp gol aramayı düşündüler. Orta alanda Henderson’un yokluğunda o yere alışık olan Emre Can çekilmişti. Liverpool’un Toure-Skertel-Lovren’den oluşan geri üçlüsünün ağırlığı da gözetilirse Beşiktaş için gol atma koşulları gayet uygundu. Ne var ki Siyah - Beyazlılar geriden çok paslı ve ağır çıkınca, üç, dört, beş kişiyle çok paslı etkin ataklar oluşturamayınca pozisyon da bulamadı. Sadece bir kere böyle çıktılar ve Olcay’la pozisyon buldular. Böylece ilk yarı Liverpool’un istediği gibi bitti.
Tur için bize gol lazımdı. Ve Kartal ikinci yarıya çok daha etkin başladı. Fakat yine çok adamla organize ataklar yapamıyordu. Nihayet 72’de dörtlü çabuk bir atakta sonradan oyuna giren Tolgay ceza alanı dışından topa öyle bir vurdu ki kalecinin yapacağı bir şey yoktu. Golden sonra Beşiktaş rahatladı. Moralli ve uyumlu oynayıp ikinci golü aradı. Tolgay’ın ortaya tam girmesi ve geniş alanda çabukluğu dengeleri tamamen bizim lehimize çevirdi. Bu oyuna gol gelmeliydi. Ama olmadı. 90’da direkten dönen top ise şanssızlığımızdı.
Ve uzayan maçta Beşiktaş oyundan düşmeden aynen mücadele etti. Ama 2. golü atacak şansı elde edemeyince sıra taraftarın ‘Helal olsun size’ tezahüratları eşliğinde seri penaltılara geldi. Neyse ki ettiği turu geçti. Tebrikler, tebrikler, tebrikler… bu kez oldu ve Kara Kartal sonuna kadar hak
 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Kim çürümüş? 18 Nisan 2024
Süper kriz 11 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları