Ayşe Yıldırım

Erdoğan istihbaratı kimden alıyor?

30 Ekim 2015 Cuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlere iki gün kala çıktığı Sky Türk ve 24 TV ortak yayınında 'bomba' etkisi yaratacak bir gerçeği açıklıyordu:

"Malum partinin kampanya yönetimini, Obama'nın kampanyasını yürüten ekip yapıyor. İstanbul'da bir araya geldiler. Bu görüşmelerde malum medya grupları da vardı."

Erdoğan, 'üst akıl' dediği Obama'nın kampanyasını yürüten ekibin 'malum parti' dediği HDP'ye 'terör yapılmasını tavsiye ettiğini' de 'açıklayarak' devam ediyordu:

"O kampanyayı yürüten ekip, yalanı ve iftirayı sürekli kullanın dedi. Çünkü sürekli yalan söyleyince artık doğru gibi algılanacağını belirttiler. Bunu aynen uyguluyorlar."

Erdoğan'ın bu sözleri bize tanıdık geldi. Kısa bir araştırma yapınca karşımıza başka bir tablo çıktı.

Tarih 11 Eylül 2015. yenisabah.com.tr adlı sitede "ABD ve HDP'nin kirli seçim kampanyası" başlıklı bir haber:

"HDP'nin tüm seçim stratejisini Obama'nın kampanyasını yürütmüş olan Benenson Strategy Grup yürütüyor... Benenson Strategy Group'un iki temsilcisi medya temsilcileri ile çok ilginç bir yerde çok ilginç bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının yeri Bebek'te ABD İstanbul Başkonsolosluğuna ait bir yerleşkeydi. Kendisi toplantı sırasında yerleşkede olmasına rağmen toplantıya ABD Başkonsolosu iştirak etmedi. Toplantıya Hürriyet, Radikal, CNN Türk, Zaman, Bugün, Sözcü ve Cumhuriyet'ten birer temsilci katıldı (Gazetede o ismi arıyorum, herkese sordum ama hala bulamadım! A.Y.) Toplantının tek konusu: Erdoğan ve Davutoğlu'nun olmadığı bir Türkiye için HDP projesinin propaganda ayağının stratejisiydi. HDP Strateji Grubu'ndaki Benenson Strategy Group'un temsilcisi olan kadın şu cümleyi toplantıda kullandı: 'Bir yalanı sürekli tekrarlayarak ve inanarak söylersen o yalana herkes inanır.' Strateji Grubu'nun diğer önemli bir planı Gülen ve Doğan medyasında sürekli HDP ve PKK ayrı yapılardır haberleri çıkarmak. Hatta Strateji Grubu, PKK ve HDP arasında yapay bir kavga da çıkartacak. Bazı HDP'li yöneticilerin PKK tarafından darp edilmesi, silah ile yaralanması hatta öldürülmesi dahi gündem edildi. Strateji Grubu özel bir sabotaj ekibi kurma kararı aldı. Büyük Projelerde Kaza... Havalimanı; Büyük projelere sabotajlar yapılacak, sabotajlar sonrası yaşanacak iş kazalarıyla ölümler ve ağır yaralanmalar hedeflenecek."

Haberde başka 'fantazi'lerden de söz ediliyordu ama yerimiz dar onun için asli konumuzla ilgili olan kısımla devam edelim. Haberin sonunda kaynak da belirtiliyordu:

Kuşçubaşı Evet yanlış okumadınız.

Erdoğan'ın danışmanı Mustafa Varank'ın yönettiği Ak trol hesaplardan biri olan Kuşçubaşı. Kuşçubaşı Eşref, 28 Ağustos ve 5 Eylül tarihlerinde tweet hesabından haberdeki 'unsurları' tek tek tweetlemiş. Site de büyük bir habercilik örneği sergileyip hepsini biraraya toplamıştı.

Hadi biraz daha geriye gidelim. 14 Mayıs 2015. Henüz 7 Haziran seçimleri yapılmamış. Akşam gazetesinin manşeti: 'Diyanete saldırı İsrail aklı'. Akşam'a göre HDP'nin seçim stratejisini Yahudi lobisinin denetimindeki Benenson Grubu belirliyor.

Benenson Grup, 7 Haziran seçimlerinde CHP için çalışmıştı. Hatta 1 Kasım seçimleri için bir sunum da yapmıştı. Ama nedense Ak troller ve havuz medyası 7 Haziran seçimleri öncesinden Benenson Grubu HDP'ye 'yamamaya' çalışmıştı. Tutturamadılar ki şimdi yeniden aynı algı operasyonunu tekrarlıyorlar. Öyle ya 'Bir yalanı sürekli tekrarlayarak ve inanarak söylersen o yalana herkes inanır.'

Hadi o zaman soralım: HDP'nin kampanyasını kim yapıyor? Erdoğan, istihbaratı kimden alıyor?



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Son bir soru ve veda 13 Eylül 2018
Siyasal yangın 30 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları