Dalga bile yoktu

26 Kasım 2017 Pazar

“Mahalle baskısı” kötü bir şeydir!
Doğrudan vazgeçtirip, yanlış adım attırır adama!
Beşiktaş’ın puan kayıplarının nedeni, F.Bahçe maçı hariç “Rotasyon” denilen uydurmaydı! “Tarla” sahaların da katkısı vardı ama ana neden buydu. Karabük, Gençlerbirliği ve Akhisar maçlarındaki “Rotasyonda”, kıl payı gelen galibiyet hariç, 5 puan kaybı vardı. Bu maça Beşiktaş iskelet kadrosu ile çıkacakken, Pepe’den kötü haber geldi.
Yoğurdu üfleyerek yiyecekti ki, Olmadı!
Pepe-Necip değişikliği “Doğal Rotasyon” oldu! Bu da Hoca’nın şansızlığıydı.
Düşünsenize, idmanda bile ‘yan yana gelmemiş’ Necip ve Mitrovic stoperde ‘yan yanaydı’!
Şairin dediği gibi “Okyanusları geçen Beşiktaş, bir kaşık sevdada boğulmamalıydı”. İlk yarı, direkten dönen topun dışında defans yapan Malatya vardı. Kısaca, “Şark Cephesinde yeni bir şey yoktu”! Fakat, ‘Batı Cephesinde de yeni bir şey yoktu’! Beşiktaş bir şut bile atmadı, pozisyon üretemedi. Hücum hattına atılan isabetsiz paslar çok fazlaydı. Ev sahibi 2. yarıda pozisyonlar yakaladı. Necip sakatlandı. Bu şansızlık, ilerisi için belki de şanstı! Cenk, göğsüyle topu indirdiğinde bencillik yapmayıp, çaprazdan yardıma gelen Q7’e pas verseydi, kilit açılmış olacaktı. Öyle yapmadı, 3 kişinin olduğu yere dönüp şut atmayı çalıştı.
Malatya’nın top oynamaya, Beşiktaş’ın da gol atmaya niyeti olmayınca maç berabere bitti. Unutulan bir şey vardı ki, “Şampiyonlar Ligi’nde kalıcı olmak için ligde iyi gitmek lazımdı”.
Şimdi diyecekler ki, “Bak rotasyon yapmamanın da faydası yokmuş”, yok öyle değil; oyuncu değişikliği yanlış tercihti. Çift forvete dön, kanat ortalarını yapan 3 kişinin tuttuğu Q7’yi çıkart. Olmaz ki. Olmadı zaten.
Evet, ‘Okyanusları geçen Beşiktaş, sığ sularda karaya oturdu’!    



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Hayalgücüspor 8 Ağustos 2018
‘Satarım Sattırmam’ 24 Temmuz 2018
VAR ya da HAM 19 Temmuz 2018

Günün Köşe Yazıları