Gülengül Altınsay

Kartal’ın dönüşü

11 Şubat 2018 Pazar

Eldeki kadrodan çıkarılabilecek en iyi on bir. Devre arası transferleri Vida ve Love kulübede. Tosic hâlâ sakat, yerinde Medel var. Medel orta alan oyuncusu da olduğundan geriden hücum başlatmak için iyi bir seçim. Zaten Medel’e bir yer bulmak lazım bu takımda. Atiba ve Oğuzhan yeniden birlikte. Babel cezasını tamamlamış bıraktığı yerden devam ediyor.
Son haftalarda paslı oyunu terk ederek uzun toplara ve bireysel becerilere umut bağlamış gibi gözüken Beşiktaş bu kez yine o eski günlerini anımsatırcasına iyi başlıyor oyuna. Paslı oyununa geri dönüyor. Babel’in akıllı ve etkili oyunu, Talisca’nın ilerde top beklemeyip geriye gelerek Oğuzhan’ın yükünü paylaşması da bunda etken. Öyle olunca üst üste pozisyonlar yakalıyor Kartal. Bunda Karabük’ün Beşiktaş’a karşı direnememesinin rolü de önemli. Fazla gerilmeden ve germeden erken iki gol buluyor. Açılışı Q7’nin kornerinden sonra da Gökhan’ın kafasından gelen topu Pepe’nin şutuyla buluyor. İkincisi ise Talisca’nın yılmadan üç kez topu kaleye atma çabası sunucunda oluyor. Birincisi dönüyor, ikincisi dönüyor, üçüncüsü ağlarla buluşuyor nihayet. Fakat Talisca’nın final röveşatası mükemmel. Bu arada Q7’nin amaçsız ortaları için fazla imkân doğmuyor. Girilen pozisyonlara bakınca Beşiktaş’ın daha fazla gol olması olasıyken son vuruş tercihleri buna sebep. 2. yarının yaklaşık yarım saati için oyuna yeni transferler Vida ve Love giriyor, Oğuzhan ve Negredo çıkıyor. Vida stopere geçiyor, Medel Oğuzhan’ın yerine kayıyor. Love maça girer girmez Kartal’ın 3. golünü atıveriyor. Artık Siyah - Beyazlılar çok rahat. Tribünler daha bir coşuyor. Ama bitmiyor; Talisca’nın ilginç golü geliyor; iki direğe de vuran top içeri girmeyi tercih ediyor. 5. gol ise uzatmalarda yine Love’dan geliyor. Futbol güzel, goller şahane. Herkes çok iyi ama Medel bir başka bu maçta. Ve Fenerbahçe’ye küfreden seyircilere tavır alan seyircilere bir alkış gerekiyor.
Sonuçta Beşiktaş Karabük’e karşı yeniden uygulamaya koyduğu paslı ve etkili futboluyla farklı bir galibiyet alıyor. Bundan sonrası güçlü takımlara karşı da aynı futbolu oynayabilmek. Hem de 90 dakika.    



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Semih vakası 28 Mart 2024
Yeniden nefret 22 Mart 2024
Suç getirende? 17 Mart 2024

Günün Köşe Yazıları