Alex Galatasaray'da

Galatasaray ilk bombayı patlattı. Cim Bom, Brezilya'da 'Yeni Roberto Carlos' olarak gösterilen Alex Telles'i bitirdi. Transferi hem kulübü Gremio hem de genç yıldızın menaceri açıkladı.

Yayınlanma: 21.12.2013 - 15:10
Abone Ol google-news

Uzun süredir sol bek konusunda sıkıntı yaşayan Galatasaray, bu noktaya kalıcı çözüm için bombayı patlattı. Sarı-Kırmızılılar, Brezilya’nın Gremio takımında top koşturan 21 yaşındaki Alex Telles’in işini bitirdi. Haberi ilk kez genç futbolcunun kulübü twitter aracılığı ile paylaşırken, Alex Telles ve menaceri Fernando Otto da gelişmeyi doğruladı. Cim Bom’un, ülkesinde ‘Yeni Roberto Carlos’ olarak gösterilen sol bek için ödediği bonservis bedelinin ise 6 milyon Euro (Yaklaşık 17 milyon TL) olduğu öğrenildi.

Brezilya’da ligler bittiği için oyuncunun önümüzdeki günlerde İstanbul’a geleceği ve medyaya tanıtılacağı da gelen haberler arasında. 5 yıllık imza atması beklenen futbolcunun alacağı ücret ise açıklanmadı. Bilindiği gibi Gremio’nun yıldızı için sadece Galatasaray değil, başta Porto olmak üzere bir çok Avrupa kulübü sıraya girmişti. Ödeme detaylarını görüşen yönetim cephesi adına başkan danışmanı Bülent Tulun ise, “Listemizde olan bir oyuncu. Ancak iş bitti demek şimdilik doğru olmaz” dedi.

İki gurbetçiye teklif

Galatasaray’daki transfer hareketliliği sadece Alex Telles ile sınırlı değil. Mancini’nin yardımcılığını yapan ve yerli pazarındaki oyuncular hakkında yetkisi bulunan Tugay Kerimoğlu’nun önümüzdeki günlerde yurt dışı seferine çıkacağı öğrenildi. Kerimoğlu, uzun süredir izlenen ve beğenilen Hamburg’lu Hakan Çalhanoğlu ve Bayer Leverkusen’de top koşturan milli stoper Ömer Toprak için görüşmeler yapacak.

1 Milyon Euro indirim

Galatasaray’ın bir süredir takipte olduğu ve sır gibi sakladığı Alex Telles transferi mutlu sonla biterken, pazarlıklar sonucunda Cim Bom’un ancak 1 milyon Euro indirim alabildiği öğrenildi. Ekonomik sıkıntıdaki Gremio’nun kapıyı 7 milyon Euro’dan açtığı, Aslan’ın 5 milyonluk teklif yapıp, ardından 6 milyonda orta noktanın bulunduğu ifade edildi. 6 milyon Euro’nun yüzde 40’ını kulüp, yüzde 40’ını menacerlik şirketi, yüzde 20’sini ise oyuncu ve menaceri alacak. Alex Telles, twitter hesabından Sarı-Kırmızılılar’a şu mesajı yazdı: Yakında geliyorum. Şampiyonlar Ligi’nde oynamak için sabırsızlanıyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler