Anadolu Efes son saniyede Madrid'e boyun eğdi

Anadolu Efes, Turkish Airlines EuroLeagu’in 11.haftasında evinde Real Madrid’i konuk etti.

Anadolu Efes son saniyede Madrid'e boyun eğdi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 07.12.2018 - 22:20

Anadolu Efes, son çeyreğine 14 sayı önde girdiği maçta rakibinin farkı kapatmasına engel olamadı. Real Madrid, Ayon önderliğinde karşılaşmadan 82-84 galip ayrıldı.

Temsilcimiz bu sonuçla birlikte üçüncü yenilgisini alırken Real Madrid ise 9. galibiyetini alarak zirveyi takibini sürdürdü.

Maçın Hikayesi:

Anadolu Efes maçın başında Vasilije Micic’in etkili oyunuyla hücumda skor üretirken Real Madrid’de ise Anthony Randolph 6 sayıyla ön plana çıktı (10-6). Son şampiyonda daha sonra Llull devreye girdi ve peş peşe 8 sayıyla takımını öne taşıdı (10-14). Lacivert beyazlılar televizyon molası öncesi Pleiss’ın 5 sayısıyla nefes aldı (15-14). Periyodun son kısmında Anadolu Efes uzunlarıyla sayılar bulurken Real Madrid ise topu iyi dolaştırıp dış atışlarla skorda kaldı. İlk çeyrek de 23-23‘lük eşitlikle sona erdi.

İkinci yarının başında hücumda çok iyi organize olan Madrid ekibi, kolay skor bularak öne geçti (28-32). Ancak Shane Larkin önderliğinde toparlanan temsilcimiz, yıldız oyuncunun 7 sayısıyla öne geçmeyi başardı (37-34). Anadolu Efes enerjisiyle farkı açmaya çalışsa da Real Madrid uzunları aralarında topu çok iyi dolaştırarak sayı yükünü sırtladılar (40-38). Fakat daha sonra sezonun formda ismi Moerman oyuna ağırlığını koydu ve peş peşe 7 sayıyla koç Laso’ya molayı aldırdı (47-40). Soyunma odasına da temsilcimizin 52-45‘lik üstünlüğüyle gidildi.

Real Madrid ikinci yarıya iyi başladı ve kısa sürede 5-0’lık bir seri yakaladı (52-50). Moerman’ın etkili oyunuyla farkın daha fazla kapanmasına izin vermeyen Anadolu Efes, 16-4’lük inanılmaz bir seriyle farkı da 12 sayıya çıkarttı (66-54). Mola dönüşünde Micic’ten de üçlük bulan temsilcimiz, böylece skoru 69-54’e getirdi. Micic’in periyodun sonundaki üçlüğüyle temsilcimiz son periyoda 74-60 önde girmeyi başardı!

Real Madrid son çeyreğin başında savunmasını sertleştirdi ve üç dakikada Anadolu Efes’e sayı şansı tanımadı. Bu bölümde Campazzo’nun önderliğinde 8-0’lık seri yakalayan İspanyol ekibi, farkı da tek hanelere indirdi (74-68). Lacivert beyazlılar son çeyreğin ilk bölümünde ikili oyunları savunmakta ciddi problem yaşadı ve Real Madrid de Ayon’la bunu çok iyi değerlendirdi (77-72). Thompkins’in üçlüğüyle de bitime 3 dakika kala fark 2’ye kadar indi (79-77). Lacivert beyazlılar son bölümde pota altından müsait atışları değerlendiremedi ve son 50 saniyeye 82-81’le girildi. Micic’in top kaybının ardından çizgiye gelen Llull, 17 saniye kala takımını öne geçirdi (82-84). Micic son hücumdan boş döndü ve Efes faul yapamayınca Real Madrid karşılaşmayı 82-83 kazandı.

Maçın Yıldızı:

Gustavo Ayon… Real Madrid’in Meksikalı pivotu Anadolu Efes’in pota altını domine etti. Maçı 20 sayı, 11 ribaunt ve 3 asistle tamamlayan Ayon, takımını zafere taşıdı.

Maçın Kırılma Anı:

Real Madrid son periyotta avunmasını çok sertleştirdi ve farkı kapatarak temsilcimizi yakaladı. Özellikle periyodun ilk bölümünde Anadolu Efes hücumda hiç organize olamadı ve maçın üstünlüğünü rakibine verdi.

(Eurohoops)