Arena boş kaldı

Spor Toto Süper Ligi Süleyman Seba Sezonu 4. haftasının açılış maçında Galatasaray ile Sivasspor karşı karşıya geldi. Mücadelede tribünlerin boş olması gözlerden kaçmadı.

Yayınlanma: 26.09.2014 - 20:36
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Sivasspor'u konuk eden Galatasaray'ın kadrosunda 3 değişiklik oldu.

Teknik direktör Cesare Prandelli, ligde son yapılan Balıkesirspor maçının ilk 11'inde yer alan 3 ismi yedeğe çekti. İtalyan çalıştırıcı, Bruma, Yekta Kurtuluş ve Yasin Öztekin'e yedekler arasında yer verirken, Melo, Olcan Adın ve Veysel Sarı'yı ise ilk 11'de sahaya sürdü.

İtalyan teknik adam, yedek kadroda 3 yabancı oyuncu hakkı bulunmasına karşın yalnızca Bruma'yı tercih ederken, Pandev ile Telles'i ise kadroya almadı.

Karşılaşmayı, olağanüstü seçimli genel kurulda aday olmayacağını açıklayan Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal da locasından takip etti.

- Melo döndü

Sarı-kırmızılı futbolcu Felipe Melo, 2 maçlık cezasını doldurmasının ardından Sivasspor maçıyla ligde yeniden sahalara döndü.

Brezilyalı oyuncu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a yönelik hakaret içeren cümleler yer alan bir mesajı sosyal medyada takipçileriyle paylaşması nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan 2 maç ceza almış, ligdeki Eskişehirspor ile Balıkesirspor müsabakalarında forma giyememişti.

- Olcan Adın ilk 11'de

Sezon başında Trabzonspor'dan transfer edilen Olcan Adın, bu sezon sarı-kırmızılı ekiple ligde ilk kez 11'de sahaya çıktı.

Ligin ilk iki haftasında Bursaspor ve Eskişehirspor maçlarında ikinci yarıda oyuna girerek süre alan Olcan, Balıkesirspor maçının kadrosuna alınmamış, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Anderlecht karşılaşmasında ise yedeklerde bulunmasına karşın oynayamamıştı.

Olcan'ın, Balıkesirspor maçı öncesi 21 yaş altı takımında oynamasının istendiği ve oyuncunun da bunu kabul etmemesi nedeniyle gerginlik yaşandığı ileri sürülmüştü.

Sarı-kırmızılı oyuncu, Fenerbahçe'ye karşı oynanan TFF Süper Kupa müsabakasında ilk 11'de mücadele etmişti.

- Prandelli çift forvete döndü

Teknik direktör Cesare Prandelli, Sivasspor karşısında takımını çift forvetli bir sistemle sahaya sürdü.

İtalyan çalıştırıcı, 3-5-2 sistemiyle sahada mücadele eden takımında, ileri ikilide Burak Yılmaz ile Olcan Adın'a yer verdi.

Bu sezon geride kalan 5 resmi maçta gol yollarında sıkıntı yaşayan Galatasaray'ın, bu sistemle gole daha yakın bir oyun sergilemesi planlandı.

- Taraftar ilgisi düşük kaldı

Galatasaray-Sivasspor karşılaşmasına taraftarların ilgisi düşük oldu.

E-bilet uygulamasına başlanmasının ardından tribünleri tamamen dolduramayan sarı-kırmızılı ekibi, Sivasspor karşısında yaklaşık 20 bin taraftarı izledi.

Ayrıca, az sayıda Sivasspor taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden müsabakayı takip etti.

- 21 Yaş Altı Ligi'nde farklı galibiyet

Galatasaray, 21 Yaş Altı Ligi'nde Sivasspor'u 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederken, A takımı oyuncularından Emre Çolak ve kadro dışı durumdaki Sabri Sarıoğlu'nun performansları dikkati çekti.

Maçı Emre Çolak (2), İsmail Sarı, Tunahan Ergül ve Umut Gündoğan'ın golleriyle kazanan sarı-kırmızılı ekipte, Emre Çolak ile Sabri Sarıoğlu 2'şer de gol pası verdi.

Müsabakada Emre Çolak ve Sabri Sarıoğlu'nun yanı sıra Umut Gündoğan, Sinan Gümüş ve Koray Günter de forma giydi.

- Alpaslan Dikmen unutulmadı

Taraftar grubu ultrAslan'ın kurucuları arasında bulunan ve 27 Eylül 2008'de geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Alpaslan Dikmen, ölümünün 6. yıl dönümünde unutulmadı.

Galatasaray taraftarları, Alpaslan Dikmen'i anmak için tribünlere, "Biraz burukluk var sensiz geçen yıllarda. Fakat adın var anılarda. Gözbebeğin ultrAslan", "Emanetin omuzlarımızda, kalbimizde yaşıyorsun gururla" ifadeleri yazan büyük pankartlar astı.

Öte yandan, stat skorbordlarında Alpaslan Dikmen'in görüntüleri yayınlanırken, Barış Manço'nun "Unutamadım" şarkısı çalındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler