Dev Final nefesleri kesti... Avrupa'nın en büyüğü Real Madrid!

İtalya'nın Milano kentindeki Giuseppe Meazza Stadı'nda düzenlenen UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde normal süresi ve uzatma dakikaları 1 - 1 biten maçta Atletico Madrid'i penaltı atışlarıyla 5-3 mağlup eden Real Madrid, Avrupa'nın en büyüğü oldu.

Yayınlanma: 29.05.2016 - 00:28
Abone Ol google-news

Dev Finalde normal süresi 1-1 biten mücadelede Atletico Madrid'i penaltılarda deviren Real Madrid, tarihinde 11. kez Şampiyonlar Ligi Şampiyonu oldu!

Şampiyonlar Ligi'nin dev finalinde iki İspanyol ekibi Real Madrid ile Atletico Madrid, Avrupa'nın en büyüğü olabilmek için Milano'da kozlarını paylaştı.

120 dakika sonucu 1-1 biten mücadele penaltılara giderken Real Madrid, penaltı atışları sonrası 5-3 kazanarak Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu. 11. kez Devler Ligi'nde zafere ulaşan Real Madrid, Undecima yapmış oldu.

İki takımın da kontrollü başladığı mücadelede Real Madrid, üstünlük golünü erken buldu. 15. dakikada Bale'ın kullandığı köşe vuruşunda Ramos'un kafasıyla öne geçen Zidane'ın öğrencileri, uzun süre üstünlüğü korumayı başardı.

İlk yarı 1-0'lık Real Madrid üstünlüğüyle tamamlanırken karşılaşmanın ikinci yarısında tempo ilk yarıya oranla daha da yükseldi. 48. dakikada Pepe, ceza sahası içinde Saul'e faul yaptı ve Atletico Madrid penaltı kazandı. Ancak penaltı vuruşundan yararlanamayan Griezmann, topu direğe nişanladı. 52. dakikada ise Real Madrid'in sağ beki Carvajal, sakatlanarak yerini Danilo'ya bıraktı ve gözyaşları içinde sahayı terk etti.

İki ekibin de net fırsatlar bulduğu ikinci yarıda Atletico Madrid, oyunun son bölümlerine girilirken aradığı golü buldu. Real Madrid'in net bir gol kaçırdığı 78. dakikanın ardından gelişen Atletico atağında Juanfran, sağ kanattan ortasını yerden içeri gönderdi, orada topa dokunan Carrasco topu filelerle buluşturdu ve skoru 1-1'e getirdi.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmayınca dev final uzatmalara gitti.

Uzatma devreleri boyunca her iki takımda da yorgunluk had safhaya ulaşırken taraflar birbirine diş geçirmekte oldukça zorlandı. İki uzatma devresinde de gol sesi çıkmadı ve 120 dakikası berabere biten mücadele, penaltı atışlarına gitti.

Penaltı atışlarında Real Madrid, rakibini 5-3 mağlup ederek zafere uzanan taraf oldu. Bu zaferle 11. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu yaşayan Real Madrid, Undecima yapmış oldu.

Atletico Madrid ise tarihindeki ikinci Şampiyonlar Ligi finalinde de Real Madrid'e boyun eğerek umudunu başka bahara bıraktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler