FIFA'dan Rusya'ya 10 üzerinden 12 puan

Rusya Federasyonu Spor Bakanı Vitali Mutko, Uluslararası Futbol Federasyonu’nun (FIFA), Rusya 2018 Dünya Kupası organizasyon komitesine 2015 yılındaki faaliyetleri için 10 üzerinden 12 puan verdiğini açıkladı.

Yayınlanma: 26.12.2015 - 12:57
Abone Ol google-news

Mutko, "FIFA her yıl organizasyon komitesinin faaliyetlerini 10 puan üzerinden değerlendiriyor. 2015 yılı için bize 12 puan verdiler. Puan fazlalığının sebebi çalışma takviminin önünde gitmemiz." şeklinde konuştu.

Bakanın sözlerine göre organizasyon komitesi, takımların konaklayacağı 64 tesisi belirledi ve her tesis hakkında bilgi alınabilecek elektronik kataloglar hazırladı. Ayrıca güvenlik, iletişim ve ulaşım konseptlerinin projeleri de tamamlandı. Spor Bakanı Mutko’nun açıklamasına göre Dünya Kupası’nda kullanılacak tesislerin dörtte biri tamamlanma aşamasında bulunuyor ve yüzde 60’ı ise 2017 yılında bitirilecek.

2013 yılında Rusya Hükümeti’nin 300’den fazla tesisi içinde barındıran özel bir program hazırladığını hatırlatan Mutko, yaklaşık tesis sayısı kadar da altyapı çalışmalarının olduğunu belirtti. Dünya Kupası hazırlıklarının 11 ayrı etaba ayrıldığını açıklayan Mutko, "Sportif altyapılar, ulaşım, kamu hizmetleri enerji ve sağlık gibi alanlarda çalışmalarımız sürüyor." dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler