Futbola sıra gelmedi

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen 2. Futbol Zirvesi, referandum öncesi siyasi şova dönüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında referandumda ‘hayır’ oyu kullanacakları ‘holigan’a benzetti. Erdoğan’ın salondan ayrılmasının ardından birçok katılımcının konferansı terk ettiği görüldü.

Yayınlanma: 21.03.2017 - 06:52
Abone Ol google-news

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen 2. Futbol Zirvesi, referandum öncesi siyasi şova dönüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayırcıları ‘holigan’a benzetip, “Nasıl futbolun holiganları varsa, hâlâ holigan siyasetiyle netice almaya çalışanların bulunduğunu görüyoruz” derken 16 Nisan Referandumu’na da gönderme yaptı ve “Bunların siyasette jübile zamanı çoktan gelmiş ama hâlâ direniyorlar. Onun için de çıktıkları tüm maçlarda yeniliyorlar. Daha önce 7 defa yenilmişlerdi. İnşallah 16 Nisan’da 8. defa yenilecekler. İnşallah bu defa mesajı alırlar” şeklinde konuştu.

Demirören’den ‘evet’

TFF Başkanı Yıldırım Demirören de zirvenin açılış konuşmasını, “Sayın Cumhurbaşkanım daha güçlü Türkiye için 17 Nisan sabahı ‘Evet’ diyen bir Türkiye’ye uyanmak için saygılarımı sunuyorum” diye bitirdi. Erdoğan konuşmasında, spordan çok referanduma yer verdi. “Siyasetin temelde futbol ile birçok ortak yönü olduğuna inanıyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Spor gibi siyasetin de özü rekabettir, yarıştır. Bu yarışın ilk aşaması sandıktan galip çıkmak için ikinci aşaması da sorumluluk üstlendikten sonra millete hizmet götürmek içindir. Tıpkı futbol gibi siyaset de takım oyunudur. Yani sağlam bir kadro gerektirir. Plansızca oynayan, taktiği ve stratejisi olmayan bir takımın kupayı kaldırma ihtimali nasıl yoksa milletine söyleyecek sözü olmayan siyasetçilerin, siyasi partilerin de başarı şansı yoktur” dedi. Yabancıların bakış açısını da değerlendiren Erdoğan, 2020 Olimpiyatlarının politik oyunlar nedeniyle Türkiye’ye verilmediğini, ancak 2024 Avrupa Şampiyonası’nın ev sahipliği hakkını kazanacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Ankara’ya yapmayı planladıkları stat müjdesini verdi. Erdoğan, “Ankara 19 Mayıs Stadı’nı yıkacağız yerine 35- 40 bin kişilik stat yapacağız. Türkiye genelinde toplamda 27 stat projemiz vardı. Bunların 9’u faaliyete girdi. Toplam seyirci kapasitesi 700 bin. Olimpiyatları hak etmemize rağmen bize vermediler. Orada dönen dolapları çok iyi biliyorum” şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “EURO 2024 adaylığında tek rakibimiz Almanya. Ama kazanacağımıza inanıyorum” dedi. Kılıç, Kulüpler Birliği Vakfı ve TFF’ye zirve için teşekkür ederken “Ama en önemlisi, gençlik günlerinden itibaren siyasete başladığınız günden, başbakanlık döneminize ve şu ana kadar spora ve sporcuya verdiği değerden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız, sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

LİGİN TEPESİNDE KÖŞE KAPMACA

2. Futbol Zirvesi’nde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın, sahnede Yıldırım Demirören ve Dursun Özbek’le bir araya gelmeme çabası dikkatlerden kaçmadı. Açılış konuşmasının ardından kulüp başkanları fotoğraf için sahneye çağrıldı. Bu sırada Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ile bir araya gelmemek için çaba sarf etti. Fotoğraf çekiminin ardından sahnenin arka tarafına yönelen Aziz Yıldırım’ı bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan yanına davet ederek Özbek ile tokalaşmalarını istedi. İkili isteği kırmazken ortaya renkli görüntüler çıktı. Başkan Yıldırım’ın, Demirören’e, “Fikret Bey’e Fikret Başkan diyorsun, diğerlerine farklı” diye uyarıda bulunduğu öne sürüldü. Aziz Yıldırım, tüm ısrarlara rağmen Fikret Orman ve Muharrem Usta ile tokalaşmadı. Erdoğan’ın salondan ayrılmasının ardından birçok katılımcının konferansı terk ettiği görüldü. Desailly, Ferdinand, Vieri gibi ünlü futbol konukları boş salona konuştu.

Futbol iflasta!

UEFA Finansal Fair Play Direktörü Andrea Traverso yaptığı sunumda, 2009-2015 arasında Avrupa kulüplerinin zararlarını yüzde 80 oranında azalttığına dikkat çekerken, Türk kulüplerinin ise aynı dönemde zararlarını yüzde 500 artırdığını söyledi.

Dinleyici kalmadı!

M. Gladbach Başkanı Königs, Almanya Ligi Strateji Direktörü S. Merkel, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Pazarlama Direktörü Lumme, İspanya Ligi Genel Direktörü J. Gomez, NBA Avrupa Direktörü Morel önemli açıklamalar yaparken, salonda dinleyici sayısı yok denecek kadar azdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler