Lewis Hamilton’dan Bahreyn’e insan hakları uyarısı
Formula 1’de bugün başlayacak yeni sezon öncesinde Lewis Hamilton, Bahreyn’deki insan hakları ihlallerine dikkat çekti.

Lewis Hamilton, 2021 Formula 1 sezonun başlangıç yarışı olan Bahreyn Grand Prix öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İngiliz pilot uzunca bir süredir Formula 1’in gündeminde olan insan hakları ihlalleriyle ilgili, “Dünyanın her yerinde sorunlar var. Formula 1’in gittiği ülkelerdeki olanları görmezden gelmek, iyi vakit geçirip ve yarışıp oradan ayrılmak doğru değil.” ifadelerini kullandı.
YARDIM ETMEYE HAZIRIM
Hamilton, bundan önceki yıllarda durumunun ciddiyetinin farkında olmadığını belirterek şunları söyledi, “Bunca yıldır buraya gelirken insan hakları meselelerinin tüm ayrıntılarına hâkim değildim. İnsan hakları uzmanlarıyla ve Uluslararası Af Örgütü ile birçok konuşmak yaptım. Bahreyn’de Birleşik Krallık büyükelçisiyle ve Bahreynli yetkililerle konuştum. Şu anda attığım adımlar özel ve bunun doğru olduğunu düşünüyorum. Elimden gelen her şekilde yardım etmeye hazırım ve kararlıyım.”
SORUŞTURMA TALEBİ REDDEDİLDİ
Çeşitli insan hakları grupları ve Bahreyn Haklar ve Demokrasi Enstitüsü tarafından hazırlanan mektupta Bahreyn’deki insan hakları ihlallerinin araştırılması ve Formula 1’in bu konudaki etkilerinin incelenmesi istenmişti. Formula 1 bu talebi reddetmiş ve F1 CEO’su Stefano Domenicali şunları söylemişti, “Formula 1'in sınır ötesi bir araştırma örgütü olmadığını açıkça belirtmek gerekiyor. Belirlediğimiz politikalar doğrultusunda sporumuzu dünya çapında tanıtmak gibi önemli bir işe sahibiz. Hükümetlerin ve diğer kurumların aksine, talep edilen eylemleri üstlenemiyoruz ve yapabileceğimizi iddia etmenin doğru olduğunu düşünmüyoruz.”
Video Haberler
-
Antalya'da trafikte skandal görüntüler
-
İstanbul'da baskın anı! İçerisi böyle görüntülendi
-
Trafik kazasında can pazarı! Yaralılar var
-
Erdoğan ve İmamoğlu anmada bir arada
-
Taksicinin vurulma anı kameraya böyle yansıdı
-
Kuduz vaşak dehşeti! Eşine yapışan hayvana silah çekti
-
Afiş de tıpkı 128 milyar dolar gibi uçup gitti
-
Arkasından gizlice yaklaşıp dehşeti yaşattı
-
Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken paylaşım
-
Nihat Hatipoğlu'na 'astral seyahat' sorusu gündem oldu
En Çok Okunan Haberler
-
Yavaş'tan gençlere Kripto para uyarısı
-
İstanbul'da kira fiyatlarının en çok arttığı 5 ilçe
-
AKP ve MHP oylarında büyük düşüş... İşte son anket
-
İşkence görüntülerine tepki
-
KKTC’den Ankara’ya tepki
-
Tartışılan öneri reddedildi
-
Bakanlık marka marka açıkladı: İşte güvensiz maskeler
-
Sağlık Bakanlığı koronavirüs tablosunu açıkladı
-
128 milyar dolar nerede diyenleri hedef aldı
-
19. Genelkurmay Başkanı Necdet Üruğ yaşamını yitirdi