Oktay Derelioğlu:" Bilic, geçen sezon başarısız olmuştur"

Beşiktaş, formasını 1993-99 yılları arasında başarıyla giyen Oktay Derelioğlu, siyah beyazlı takıma kesinlikle bir takımı iyi bilen bir yerli antrenör gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 30.09.2014 - 11:29
Abone Ol google-news


"Beşiktaş ligin en iyi top oynayan takımı"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Derelioğlu, "Beşiktaş şu anda ligin en formda takımı. Takım erken form tuttu. Geçen sezonki ilk 5 haftadaki performansını yakaladı. Beşiktaş'ta bir şey oluyor, denge bir anda bozuluyor ve puan kayıpları arka arkaya başlıyor. Beşiktaş'ın sorunu 11'e seçilen oyunculardan değil; tamamen Bilic'in oyuna müdahalesinden kaynaklanıyor. Bilic, geçen sezon başarısız olmuştur. Beşiktaş şampiyon olmalıydı. En kötü ihtimalle ikinci olmalıydı. Olamadı" dedi. 

Oktay Derelioğlu, "Türkiye'yi yakından tanıyan ve camiayı tanıyan bir yerli antrenör getirmek gerekir. Türkiye'de yemeği de çabuk yeriz. Başarıyı da çabuk yeriz. Bizim ligimizde hoca olmak o kadar kolay değil. Bir yabancı teknik direktörün Türkiye'ye alışması için en az 2 yıl gerekir. Pek çoğu 6 ay dayanamadan gidiyor. Bu anlamda Beşiktaş'a takımı, kulübün dinamiklerini çok iyi bilen bir teknik direktör gerekiyor" ifadelerini kullandı.  

"Fikirlerimi dinlemek yönünde arzuları olmadıI"
Beşiktaş'tan teknik heyette yer alması adına kendisini kimsenin aramadığını belirten Derelioğlu, "Beşiktaş'tan ayrıldığımdan bu yana beni kimse aramadı. Nedenini bilmiyorum. Bir çağrı olmadı. Hiç bir zaman fikir ve isteklerimi dinlemek yönünde arzuları olmadı. Canları sağ olsun. Ben kendime güveniyorum. Bir teknik adam olarak benim idealim İngiltere Premier Lig'de olmak. Bunu başaracağım. Birikimim ve yeterliliğim olduğunu biliyorum, ihtiyacım pratik çalışma. Bizim ülkemizde herkes birbirinin yüzüne gülüyor ve arkasından konuşuyor. Problem değil, Beşiktaş'tan beni aramamaları. Kişiler geçici camialar geçicidir. Bir gün mutlaka arayan olacaktır. Ben her yerde çalışabalirim; ama Beşiktaş benim yıldız olduğum yer. Oktay Derelioğlu olduğum bir camiadır. Tabii ki istiyorum; ama zorla kendimi oraya monte edecek halim yok. Zamanı gelince her şeyin olacağına inanıyorum" dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler