Pereira: Zaman tanıyın

F.Bahçe’nin yeni teknik direktörü “Daha yolun başındayız, oyuncular birbirini tanımıyor, yakında en üst seviyeye çıkacağız” dedi

Yayınlanma: 17.07.2015 - 12:43
Abone Ol google-news

Fenerbahçe, 5. hazırlık maçını oynadı daha da oynayacak. Bu karşılaşmaları yapmak zorunda. Çünkü yeniden yapılanmada futbolcuların birbirlerine kaynaşmaları gerekiyor. Avrupa arenası için zaman dar olsa da bu kadroyla ön elemenin geçilmesi şart. Bugün kura çekimi var. Rakiplerin hepsi birbirinden güçlü. En iyisini çekelim desem de takımlar eş değerde. Önümüzdeki hafta Afyon’da turnuvaya katılacaklar. Bu müsabakaların ardından Avrupa maçını oynamak için 3-5 gün gibi daha bir süre kalıyor. Pereira’nın kafasında şablon yarı yarıya oluşmuşa benziyor. Fakat bizlerin gördüğü gibi o da bazı yerlerden tedirgin. Tabii ki yolun başı. Lig uzun maraton. Ama Avrupa öyle değil. Bu kadro başarısız olursa acımasız eleştiriler yaparız. Taraftar da tepki koymaya başlar. Bunları yineliyorum. Yaşanmaya başlanırsa kötü olur.

‘Daha yolun başındayız’

Portekizli teknik direktör, Dnipro maçı sonrası yaptığı açıklamada; “Daha yolun başındayız. Oyuncular birbirini tanımıyor, o yüzden çok maç yapıyoruz, Fenerbahçe eğer lig, kupa ve Avrupa kulvarında koşacak, senede 50-60 maç yaparak rakipleriyle boy ölçüsecekse bu trafiğe alışmalıdır. Bize zaman tanıyın” dedi. Pereira sözlerine şöyle devam etti: “Dnipro gibi zorlu bir takıma karşı gösterdiğimiz güç güzeldi. 2 gün üst üste maç yapmak benim kararımdı. Hızlı bir şekilde resmi maça kadar hazırlanacağız. Bizi bekleyen 3 hazırlık maçı var. Bu karşılaşmalardan sonra 4-5 günümüz olacak. Tam takım olarak çok kısa bir süre çalışma fırsatımız oldu. Hâlâ çalışmamız gereken şeyler var. Takımımız yorgun. Şampiyonlar Ligi ön eleme maçına kadar en üst düzeye geleceğiz.”

‘Hatalarımız doğal’

Pereira, Sivasspor ve Dnipro karşılaşmalarında savunma hatalarından yenen gollerle ilgili olarak şu görüşlere yer verdi; “Son derece doğal böyle hatalar. Yeni bir takım varken ortada, uyum sürecine ihtiyacınız olur. Biz bu uyumu sağlamaya çalışıyoruz. Sahadaki iletişimi geliştirmeye çalışıyoruz. Çok kaliteli savunma oyuncularımız var. Çalışmayla bu hataların üstesinden geleceğiz.” Yeni transfer van Persie’nin henüz hazır olmadığını aktaran Portekizli teknik adam, “Nani ve Van Persie çok üst düzey oyuncu. İyi bir oyun için fizik kondisyonun da iyi olması lazım. Nani, az bir antrenmanla maçlara çıktı. Van Pesie’nin de zamana ihtiyacı var. Birkaç gün sonra onun durumunu daha iyi görürüz. İlk maça kadar hazır olmaya çalışacağız” diyerek sözlerini tamamladı.