Van der Wiel'in ardından sol beke de Hollandalı

Savunma hattını; Van der Wiel, Roman Neustadter ve Martin Skrtel transferleri ile güçlendiren Fenerbahçe sol bek transferi ile savunma hattını tamamlayacak.

Yayınlanma: 10.07.2016 - 11:00
Abone Ol google-news

Sarı-lacivertli kulüp daha önce gündeme gelen birçok isimden sonuç alamamıştı. Son olarak Belçika’nın EURO 2016 kadrosunda yer alan ve Oostende’de forma giyen Lukaku için ciddi girişimler yapıldı.

Ancak bonservis bedelinde henüz istenen indirim sağlanamadı. Bu nedenle daha uygun alternatifler gündeme geldi.

Bu isimlerden biri de Alexander Büttner. Dinamo Moskova forması giyen ve geçen sezonun ikinci yarısını Anderlecht’te kiralık olarak geçiren Hollandalı sol bek için görüşmeler başladı.

Rus kulübüyle 2017 yılına kadar sözleşmesi bulunan Büttner, Dinamo Moskova’da istediği kadar forma şansı yakalayamadı. Bu yüzden ligin ikinci yarısında Anderlecht forması giydi. Belçika kulübüyle geçen sezon 17 maça çıkan ve bunların tamamına ilk 11’de başlayan 27 yaşındaki sol bek bir de gol kaydetti.

Kiralama formülü

Sarı-lacivertli yönetim, Hollandalı futbolcuyu kiralık olarak kadrosuna katmayı düşünüyor. İlk etapta bu bölgede Hasan Ali’nin geçen sezonki performansına güveniliyor. Hasan Ali’ye yakın bir ismi de renklerine bağlayarak üç kulvarda sıkıntı yaşamak istemeyen yönetim, Büttner transferi için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Hollandalı futbolcu, Manchester United forması giydiği dönemde de gündeme gelmiş ancak transferi gerçekleşmemişti.

(Senad Ok/Milliyet)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler