Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
4°C Kapalı İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,82
Euro 51,66
Sterlin 58,96
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 7.182,15
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler batı nil virüsü
Batı Nil virüsü: Türkiye’de yayılıyor mu? Hangi önlemler alınmalı? Batı Nil virüsü: Türkiye’de yayılıyor mu? Hangi önlemler alınmalı? Sivrisineklerle bulaşan ve 2010’dan bu yana Türkiye’de de görülen Batı Nil virüsü enfeksiyonu, bu yıl da tespit edildi. BBC Türkçe’ye konuşan uzmanlar, 2024’te ülkede görülen vaka sayısının arttığını söylüyor.
Anneler dikkat! Anneler dikkat! Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Duran Tok, "Sivrisineklerden insanlara geçen Batı Nil virüsü, normalde insandan insana bulaşmaz. Ancak doğum ve emzirme ile anneden bebeğe geçebileceği gibi nadiren organ nakli ve kan transfüzyonu ile bulaşabileceği de unutulmamalıdır" dedi.
Uzmanı uyardı: Metrolarda bulaşıcı hastalık tehlikesi Uzmanı uyardı: Metrolarda bulaşıcı hastalık tehlikesi İstanbul’da okulların açılmasıyla birlikte artan toplu taşıma kullanımıyla ilgili olarak Mikrobiyolog Dr. İpek Ada Alver, nemli ve karanlık metro ortamlarının sivrisinekler için üreme alanı oluşturduğunu belirtti. Batı Nil Virüsü gibi tehlikeli enfeksiyonların bu yolla yayılabileceği konusunda uyarıda bulunan Alver, metroların düzenli dezenfekte edilmesi ve sivrisineklerle mücadele için ilaçlama yapılması gerektiğini vurguladı.
Batı Nil Virüsü yeni tehlike mi ? Batı Nil Virüsü yeni tehlike mi ? ABD'nin New Jersey eyaletinde insanlara sivrisinek ısırığıyla bulaşan Batı Nil Virüsü sebebiyle ölümlerin yaşandığı açıklandı. Dünyada insanlar Batı Nil Virüsü nedeniyle 'yeni bir pandemi mi geliyor' diye düşünmeye başladı.
İstanbul'da Nil virüsü teşhisi konuldu, Bodrum'da tatil yaptı İstanbul'da Nil virüsü teşhisi konuldu, Bodrum'da tatil yaptı İstanbul'da Batı Nil Virüsü teşhisi konulan bir kişi, Bodrum'a tatile gitti. Muğla İl Sağlık Müdürlüğü konuya ilişkin uyarıda bulundu.
İBB Vektörle Mücadele Bilim Kurulu Üyesi Dr. Eryiğit: 21 vaka daha tanı almış değil İBB Vektörle Mücadele Bilim Kurulu Üyesi Dr. Eryiğit: 21 vaka daha tanı almış değil Batı Nil virüsü ile ilgili bir açıklama yayımlayan Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de şu ana kadar tespit edilen vaka sayısının altı olduğunu duyurdu.
Covid-19 döneminin sembol ismi Dr. Fauci, Batı Nil virüsü nedeniyle tedavi görüyor Covid-19 döneminin sembol ismi Dr. Fauci, Batı Nil virüsü nedeniyle tedavi görüyor Covid-19 salgını döneminin sembol ismi, eski ABD Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci'nin Batı Nil virüsü nedeniyle bu ay içinde hastaneye kaldırıldığı ve iyileşme sürecinin evinde devam ettiği belirtildi.
‘Etkin bir tedavisi yok’ ‘Etkin bir tedavisi yok’ Uzmanlar, Batı Nil virüsünün maymun çiçeğinden daha önemli olduğunu vurguladı.
Batı Nil Virüsü nedir, belirtileri neler, tedavisi var mı? Batı Nil Virüsü nedir, belirtileri neler, tedavisi var mı? Sağlık Bakanlığı, Batı Nil Virüsü enfeksiyonunun 2024 yılında altı kişide tespit edildiğini açıkladı. Peki Batı Nil Virüsü nedir, nasıl bulaşır, tedavisi var mı?
Batı Nil Virüsü nedir? Batı Nil Virüsü belirtileri neler? Batı Nil Virüsü tedavisi var mı? Batı Nil Virüsü nedir? Batı Nil Virüsü belirtileri neler? Batı Nil Virüsü tedavisi var mı? Batı Nil Virüsü, son dönemin en korkunç hastalıkları arasında yerini aldı. Batı Nil Virüsü nedeniyle her 10 kişiden 1'inin hayati riski bulunuyor. Peki, Batı Nil Virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Batı Nil Virüsü tedavisi var mı?
6 kişide tespit edildi! 6 kişide tespit edildi! Son dakika haberi... Batı Nil Virüsü enfeksiyonu ile ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlığın açıklamasında virüsün 2024 yılında 6 kişide tespit edildiği belirtildi.
Ölenlerin sayısı yükseldi... Ölenlerin sayısı yükseldi... Yunanistan'da Batı Nil virüsü nedeniyle bu yıl ölenlerin sayısının 8'e yükseldiği bildirildi.
İsrail’de Batı Nil Virüsü yayılıyor: Ölü ve vaka sayıları yükseldi İsrail’de Batı Nil Virüsü yayılıyor: Ölü ve vaka sayıları yükseldi İsrail Sağlık Bakanlığı, Batı Nil virüsünden hayatını kaybedenlerin sayısının 46’ya, vaka sayısının 710’a yükseldiğini açıkladı
'9 yeni vaka, toplam 19 ölü...' '9 yeni vaka, toplam 19 ölü...' Yunanistan'da bu yıl, Batı Nil Virüsü nedeniyle 19 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Batı Nil Virüsü nedir, belirtileri nelerdir? (Yunanistan'da Batı Nil Virüsü alarmı) Batı Nil Virüsü nedir, belirtileri nelerdir? (Yunanistan'da Batı Nil Virüsü alarmı) Batı Nil Virüsü, son dönemin en korkunç hastalıkları arasında yerini aldı. Sivrisinek ısırıklarından dolayı Yunanistan'da çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Batı Nil Virüsü nedeniyle her 10 kişiden 1'inin hayati riski bulunuyor. Peki, Batı Nil Virüsü nedir, belirtileri nelerdir?
Prof. Dr. Kadıoğlu'ndan 'sivrisinek' uyarısı: Artış var Prof. Dr. Kadıoğlu'ndan 'sivrisinek' uyarısı: Artış var İstanbul Teknik Üniversitesi İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, iklim değişikliğiyle sivrisineklerde de artış olduğunu belirtirken "Batı Nil Virüsü gibi hastalıklar özellikle daha fazla sıkıntılı olmaya başladı. O yüzden ölü kuşlar, onlara temas etmemek, ölü kuşları yiyen kediler ve köpeklerden de insanlara geçen hastalıklar var" diye konuştu.
İstanbul'da sivrisinekler hastanelik etmeye başladı: 'Öldürme ihtimali var' İstanbul'da sivrisinekler hastanelik etmeye başladı: 'Öldürme ihtimali var' İstanbul'da sivrisinek ısırığı nedeniyle hastanelere başvuranların sayısında artış yaşanıyor. Hastaneye gelenler, şişlik ve dayanılmaz kaşıntıları olduğunu belirtirken Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Doç. Dr. Zekai Kutlubay, "Bizim en çok korktuğumuz 'anafilaktik' dediğimiz bir reaksiyon var. Alerjik bireylerin, sivrisineğin tükürüğüne karşı alerjisi varsa bilinç kaybı da oluşuyor. Sivrisineğin öldürmesi teorik olarak var. Kişi alerjikse öldürme ihtimali var" dedi.
Batı Nil virüsünde erkekler risk grubunda Batı Nil virüsünde erkekler risk grubunda Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bahadır Ceylan, özellikle yaz ve sonbahar aylarında sık görülen Batı Nil virüsünün (BNV) sebep olduğu en ciddi komplikasyonun beyinde enfeksiyon gelişmesi olduğunu belirterek, hastalığın bilinen bir tedavisi olmadığını bildirdi.
Yunanistan'da can aldı Türkiye için uyarı geldi: 'Bu virüsün aşısı yok!' Yunanistan'da can aldı Türkiye için uyarı geldi: 'Bu virüsün aşısı yok!' Yunanistan'da can kayıplarına neden olan 'Batı Nil Virüsü' ile ilgili uzmanlardan uyarı geldi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden Doç. Dr. Erdal Polat, "Türkiye'ye yurtdışından gelen sivrisineğin yaşaması için çoğalamaması için hiçbir sorun yok. Bunlar gemilerle, uçaklarla gidip gelebiliyorlar" dedi. Prof. Dr. Kenan Midilli ise "İstanbul'da daha önce görülmüş vakalar var. Ana taşıyıcı sivrisinek türü olan kuleks. Kapı ve pencerelerden girişlerini engelleyecek yöntemler kullanılmalı ve uzun kollu giyinilmeli. Bu virüsün aşısı ve etkili bir antiviral ajan yok" diye konuştu.
Yunanistan'da Batı Nil Virüsü alarmı Yunanistan'da Batı Nil Virüsü alarmı Sivrisineklerden bulaşan Batı Nil Virüsü nedeniyle Yunanistan'da 11 kişi hayatını kaybetti. Son 24 saat içinde 123 vaka görüldü.
Sırbistan'da Batı Nil Virüsü'ne yakalanan bir kişi hayatını kaybetti Sırbistan'da Batı Nil Virüsü'ne yakalanan bir kişi hayatını kaybetti Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da sivrisinek ısırmasıyla bulaşan Batı Nil Virüsü'ne (BNV) yakalanan 1 kişi hayatını kaybetti.

En Çok Okunanlar

Başkan Denizli'nin adliyedeki işlemleri tamamlandı
Başkan Denizli'nin adliyedeki işlemleri tamamlandı Son dakika haberi... Uyuşturucu soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, ifade verme işlemi tamamlandıktan sonra adliyeden ayrıldı.
Gazeteci Alican Uludağ tutuklandı!
Gazeteci Alican Uludağ tutuklandı! İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında soruşturma başlattığı gazeteci Alican Uludağ "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" iddiasıyla tutuklandı. Uludağ hakimlik ifadesinde, "Ben adi bir suçlu değilim, 18 senedir gazetecilik yapıyorum. Bu ülkede Cumhurbaşkanı’nı eleştirdik diye cezaevine atılacaksak neden arkanızda ‘Adalet Mülkün Temelidir’ yazıyor?" dedi.
Rıza Sarraf ve Ebru Gündeş'in 'kaçak' yalısında yeni gelişme
Rıza Sarraf ve Ebru Gündeş'in 'kaçak' yalısında yeni gelişme Kanlıca’da bulunan 2. derece tarihi eser statüsündeki Mehmet Arif Bey Yalısı’na izinsiz müdahale edildiği gerekçesiyle açılan davada yeni bir gelişme yaşandı. Yerel mahkemenin mimar Firuz Akın Han hakkında verdiği "1 yıl 8 ay hapis ve 80 TL para cezası" kararı, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi tarafından hukuka aykırı bulunarak bozuldu.
Canlı yayında 'Erdoğan' paniği: Sunucular ne yapacağını şaşırdı!
Canlı yayında 'Erdoğan' paniği: Sunucular ne yapacağını şaşırdı! Beyaz TV ekranlarında yayımlanan sabah programında, rejiden gelen "Cumhurbaşkanı Erdoğan bağlanacak" uyarısı stüdyoda büyük bir telaşa neden oldu. Sunucular Evrim Keklikler ve Erhan Çelik'in kısa süreli panik yaşadığı anlarda, hattaki kişinin Erdoğan taklitleriyle tanınan Muhammed Nur Nahya olduğu anlaşıldı.
İçişleri'ndeki atamaların ardından Bülent Turan'dan dikkat çeken paylaşım
İçişleri'ndeki atamaların ardından Bülent Turan'dan dikkat çeken paylaşım Ali Yerlikaya'nın İçişleri Bakanlığı döneminde birçok gerilim yaşadığı kulislere yansıyan Bülent Turan bakan yardımcılığı görevinde kalan tek isim oldu. Turan atamaların ardından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.
İmamoğlu'ndan muhalefete kritik çağrı
İmamoğlu'ndan muhalefete kritik çağrı Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri'den muhalefete yaptığı çağrıda, "Toplumsal birliği ve bütünlüğü sağlamak, Cumhuriyetimizi korumak, demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü tahkim etmek için birlikte düşünmemiz, ortak akıl üretmemiz artık kaçınılmazdır" dedi.
Okullarda 'namaz' zorlaması!
Okullarda 'namaz' zorlaması! Bursa Osmangazi’deki Şükrü Şankaya İmam Hatip Ortaokulu'nda bizzat okul müdürü tarafından namaz çağrısı yapılıp, kontrol için "namaz kontrol devriyesi" uygulandığı ortaya çıktı. Bursa Eğitim-İş Şube Başkanı Özkan Rona "Burası bir okuldur, tekke değil. Bu ülke her yurttaşın inanç özgürlüğüne sahip olduğu Cumhuriyet'le yönetilmektedir, şeriatla değil" dedi.
Ziyaret engeline 'idari değişim' gerekçesi!
Ziyaret engeline 'idari değişim' gerekçesi! 
Adalet Bakanı olarak atanan Akın Gürlek, CHP'li vekillerin İmamoğlu ziyaretine yönelik engeli 'idari değişim' gerekçesiyle açıkladı. Gürlek'in önümüzdeki haftadan itibaren ziyaretlere izin verileceğini söylediği öğrenildi.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye