Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Çayırhan Termik Santralı
Bir günde iki kez kazandı Bir günde iki kez kazandı Çayırhan Termik Santralı ile maden sahalarının özelleştirme ihalesinin yapıldığı gün Nallıhan’daki başka linyit sahalarında da “acele kamulaştırma” kararı çıkarıldı. Çayırhan ihalesinde en yüksek teklifi veren firmanın, aynı gün “acele kamulaştırması” yapılan Nallıhan’daki başka linyit sahalarında da taşeron firma olduğu öğrenildi.
Çayırhan için dikkat çeken iddia! Çayırhan için dikkat çeken iddia! Çayırhan Termik Santralı ile maden sahalarının özelleştirilmesinde gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrilirken Türkiye Maden-İş Sendikası’ndan da çağrı geldi.
Çayırhan'da ihale onay süreci devam ederken... Çayırhan'da ihale onay süreci devam ederken... Çayırhan Termik Santrali ile maden sahalarının özelleştirilmesinde gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrilirken, Türkiye Maden-İş Sendikası’ndan da çağrı geldi. Sendikanın Genel Başkanı Nurettin Akçul, “Rakamlar yalan söylemez ve gerçek rakamlar kamuoyuna manipüle edilerek servis edilmiştir” dedi.
AKP'den büyük 'armağan' AKP'den büyük 'armağan' Çayırhan Termik Santrali ve Maden Sahası ihalesi işçilerin eylemleri ve kamuoyunda oluşan tepkiye rağmen yapıldı. İhaleyi 20 milyar lira bedelle Akçadağ İnşaat Enerji Madencilik Anonim Şirketi kazandı.
CHP'li isim ‘acilen durdurulmalı' diyerek duyurdu... CHP'li isim ‘acilen durdurulmalı' diyerek duyurdu... Çayırhan Termik Santralı ve Maden Ocağı’nın özelleştirilme ihalesinde son teklifler geçtiğimiz gün verildi. Maden işçilerinin direnişleri sürerken CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, özelleştirme ihalesinin taban teklif tutarının açıklanmadığını ve ihalenin, şirketlerin verdikleri teklife göre danışıklı dövüşle belirleneceğini ifade etti.
Teklif verme süresi bugün sona eriyor Teklif verme süresi bugün sona eriyor Yaklaşık 100 gündür direniş sürdüren işçilerden 50’si madenden çıkmıyor. Sahalar özelleştirilirse emekçiler özlük haklarını yitirecek.
Çayırhan'da işçiler yağmaya karşı kararlı Çayırhan'da işçiler yağmaya karşı kararlı Ankara'nın Nallıhan ilçesinde bulunan Çayırhan Termik Santrali ve Maden Ocağı'nın özelleştirilmesine karşı 4 Mart'ta yapılacak ihale öncesi kendilerini madene kapatan 50 işçi, sahurlarını yer altında yaptı.
‘Bu bir soygundur’ diyerek duyurdu! ‘Bu bir soygundur’ diyerek duyurdu! CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, "AK Parti bir yandan kamunun işlettiği kar eden Çayırhan Termik Santrali'ni satmaya çalışıyor. Diğer yandan buradan elde edilecek geliri de özel elektrik üretim şirketlerine teşvik olarak dağıtıyor. Bunun adı soygundur" dedi.
Şartnamede tepki çeken bölüm Şartnamede tepki çeken bölüm İhale şartnamesine göre, santral ve bu santrala bağlı lojmanlar dahil bütün taşınmazlar satılacak. Maden sahaları ise “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirilecek.
Madencilerin yeraltında direnişi... Madencilerin yeraltında direnişi... Ankara’nın Nallıhan ilçesinde bulunan Çayırhan Termik Santrali’nde varlık satışına karşı yaklaşık 500 işçinin yeraltına inerek başlattığı eylem 48 saati geride bıraktı. Yaklaşık 25 kişiden oluşan bir kontrol ekibi, bu sabah işçilerin alkışları eşliğinde maden ocağına indi.
Özelleştirmeden önce 'kamulaştırma' Özelleştirmeden önce 'kamulaştırma' İktidar, Çayırhan Termik Santralı’nı özelleştirmeden önce alanda kamulaştırma yaptı. Üstelik bu kamulaştırma da “acele” gerçekleştirildi. İktidarın neden bu kadar “acele” ettiği ise dün Resmi Gazete’de yayımlanan duyuru ile belli oldu. Santral ile maden sahaları kamulaştırılan alanlar ile birlikte ihaleye çıkarıldı. İhaleyi kazanacak şirket, kamulaştırma ile genişletilmiş alanları da işletecek.

En Çok Okunanlar

Bakan Çiftçi: 'Teröristlerin kimlikleri tespit edilmiştir'
Bakan Çiftçi: 'Teröristlerin kimlikleri tespit edilmiştir' Son dakika haberi... İsrail Konsolosluğu önünde silah sesleri duyuldu!
Trump'tan 'İran'a saldırı' açıklaması!
Trump'tan 'İran'a saldırı' açıklaması! ABD Başkanı Donald Trump, İran ile herhangi bir anlaşmaya varılmaması durumunda Türkiye saati ile 03.00 sonrasında ülkeye yönelik yoğun hava saldırıları düzenlemeye yönelik hazırlıklarını teyit ederken, "Bugün müzakerelerde ilerleme olursa ve somut bir sonuç çıkarsa, bu durum değişebilir" dedi.
Yılmaz Özdil'in istifasında çok konuşulacak 'Akın Gürlek' iddiası
Yılmaz Özdil'in istifasında çok konuşulacak 'Akın Gürlek' iddiası Yılmaz Özdil'in hem Sözcü TV hem de Sözcü gazetesinden ayrılmasının perde arkasında konuşulanlar ortaya çıktı. İstifada, "Akın Gürlek'in tapuları" konusunda gazeteye atılan bir manşetin bulunduğu öne sürüldü.
İşte 10 maddelik şart listesi!
İşte 10 maddelik şart listesi! İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi, "(ABD ile) İslamabad'da müzakereler yapılması kararlaştırılmıştır. En geç 15 gün içinde, müzakereler yoluyla İran'ın sahadaki zaferinin siyasi alanda da pekiştirilmesi hedeflenmektedir" açıklamasını yaptı. İran tarafının müzakerelere temel oluşturmak üzere hazırladığı 10 maddelik planda; Hürmüz Boğazı’nda güvenli geçişin garanti altına alınması, ABD güçlerinin bölgedeki üslerden çekilmesi, tüm yaptırımların kaldırılması, dondurulmuş İran varlıklarının serbest bırakılması ve tazminat ödenmesi gibi başlıklar yer aldı.
Trump'tan 'müzakere' açıklaması
Trump'tan 'müzakere' açıklaması Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, ABD Başkanı Donald Trump'tan İran'a yönelik planlanan saldırıyı ertelemesi talebinde bulundu. Şerif aynı zamanda İran'a 'Hürmüz Boğazı'nda geçişleri 2 haftalığına açması talebini dile getirdi. ABD Başkanı Donald Trump "Şu anda hararetli müzakereler içindeyiz" dedi. İşte ayrıntılar...
Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturması
Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturması Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında yeni operasyonda gözaltına alınan Simge Sağın, Melek Mosso ve İlkay Şencan adliyeye sevk edildi. İbrahim Çelikkol, Mustafa Ceceli, Deha Bilimlier, Ersay Üner, Asli Sipahi Hacısüleymanoğlu, Bengü Erden ise serbest bırakıldı. İşte ayrıntılar...
'Bütün bir uygarlık bu gece yok olacak'
'Bütün bir uygarlık bu gece yok olacak' ABD Başkanı Donald Trump, İran’a ilişkin yaptığı açıklamada “bu gece bir medeniyetin yok olabileceği” uyarısında bulunurken, yönetim değişimi iddiasını yineledi; yaşanacak gelişmelerin dünya tarihinin en kritik anlarından biri olabileceğini söyledi.
İstanbul’da öldürülen IŞİD’li hakkında ayrıntılar ortaya çıktı
İstanbul’da öldürülen IŞİD’li hakkında ayrıntılar ortaya çıktı İstanbul’da İsrail Konsolosluğu önünde polislerle çatışmada öldürülen IŞİD’li Yunus Emre Sarban’ın 2018’de aile içi cinayetten 3 ay hapiste kaldığı ve 2021’de terör örgütü IŞİD üyeliğinden malvarlığına el konulduğu, 2024’te ise hakkında verilen tedbir kararının kaldırıldığı ortaya çıktı. Gazetemiz yazarı Barış Terkoğlu, söz konusu olaya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı'na sorduğu soruyu ve cevaplarını paylaştı.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye