Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Dünya Kupası Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Ceza İnfaz Yasası
PKK’ya özel infaz düzenlemesi iddiası: PKK’ya özel infaz düzenlemesi iddiası: Cumhuriyet TV'nin yayınına konuk olan Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Hasan Sınar, terör suçlarına ilişkin infaz rejiminin uzun süredir siyasi ve hukuki gündemin parçası olduğunu anımsatarak, “Geçmişte terör suçlarından mahkûm olmuş kişilerle ilgili bir af ya da özel infaz düzenlemesi gündeme alınacaksa bunun istisnasız biçimde tüm terör suçları için geçerli olması gerekir” dedi.
İnfaz düzenlemesi hangi suç türlerini kapsıyor? İnfaz düzenlemesi hangi suç türlerini kapsıyor? 11. Yargı Paketi içerisinde yer alan İnfaz Düzenlemesi yoğun tartışmaların odağında yer alıyor. Peki, İnfaz düzenlemesi hangi suç türlerini kapsıyor? İnfaz düzenlemesinde suç kapsamı değişecek mi?
'İnfaz Yasası'nda hangi seçenekler tartışılıyor? 'İnfaz Yasası'nda hangi seçenekler tartışılıyor? Adalet Bakanlığı tarafından çalışmaları sürdürülen 10. Yargı Paketi'nin önümüzdeki günlerde Meclis gündemine gelmesi bekleniyor. Paketteki en önemli başlığı "infaz düzenlemesi" oluşturuyor.
100 bin mahkûma dışarıda infaz yolu mu? 100 bin mahkûma dışarıda infaz yolu mu? Ceza infaz sisteminde değişiklikler içeren düzenlemenin kapsamı gündemden düşmüyor. Yeni gelen kulis bilgisine göre; aşamalı olarak yapılacak tahliyelerde sayının 100 bine çıkacağı ifade ediliyor.
'3. madde' tartışmalarına da yanıt verdi! '3. madde' tartışmalarına da yanıt verdi! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ceza infaz sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Tunç, "2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek. Ne kadar cezaevinde kalabileceğine ilişkin alternatifleri sunduk. Milletvekillerimizin takdirinde" dedi. Bakan Tunç, 'iyi hal' uygulamasıyla ilgili de bir değerlendirme yapıldığını söyledi. Tunç öte yandan 'Narin Güran' cinayetindeki son durum ve 3. madde tartışmalarına yönelik de konuştu.
Çocuk istismarcıları dışarıda gazeteciler içeride... Çocuk istismarcıları dışarıda gazeteciler içeride... Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ‘süresiz nafaka’ konusunda çalışma yürüttüklerini açıkladı. Tunç “Aile hukukunda arabuluculuğu getirmek lazım. Şu anda aile hukukunda mümkün değil” ifadelerini kullandı. Bu arada infaz düzenlemesinin getirdiği sonuçlar kamuoyunda hala tartışılıyor. Zira, düzenlemeden yararlananlar arasında cinsel istismar hükümlüleri de var.
Bakan duyurdu Bakan duyurdu Son dakika gelişmesi... Adalet Bakanı Bekiz Bozdağ yaptığı açıklamada, "Cezasızlık algısını ortadan kaldırmak maksadıyla cezası az suçlarda yeni bir infaz uygulamasını gündeme getirmeyi ve Türkiye'ye kazandırmayı düşünüyoruz" dedi.
Şartlı tahliye hazırlığı Şartlı tahliye hazırlığı Ceza İnfaz Yasası’nda değişiklik öngören çalışma başlatan Adalet Bakanlığı, ileri derecede hasta olan tutuklu ve hükümlüler için “şartlı tahliye” düzenlemesi yapmayı planlıyor. “Doktorların kelepçeli muayene” yetkisi de kaldırılacak.

En Çok Okunanlar

Haluk Levent yoğun bakıma alındı!
Haluk Levent yoğun bakıma alındı! Konser dönüşü yolda fenalaşan Haluk Levent hastaneye kaldırıldı. Mide kanaması geçiren Levent, yoğun bakıma alındı.
Babasının sözleri ülkede krize neden oldu!
Babasının sözleri ülkede krize neden oldu! Suriye lideri Ahmed Şara'nın babası Hüseyin Şara'nın, Deyrizor halkına yönelik aşağılayıcı ifadeleri ülkede büyük öfke yaratırken, oğul Şara, krizi büyümeden kontrol altına almak için devreye girdi. Babası adına özür dileyen Şara, Deyrizor halkına yönelik kalkınma projeleri vaat etti.
Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem Son dakika haberi... AFAD, Battalgazi ilçesinde 5.6 büyüklüğünde bir deprem yaşandığını aktardı. Deprem; Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Elazığ, Kayseri ve Sivas'tan da hissedildi. Yetkililer tarafından yapılan peş peşe açıklamalarda, bölgeden olumsuz bir ihbar gelmediği aktarıldı. Eğitime 1 gün ara verilen kentte, sabah yaşanan sarsıntıdan yaklaşık bir buçuk saat sonra 3.6 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.
'Arınma derken herhalde bunu kastediyor'
'Arınma derken herhalde bunu kastediyor' CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'dan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yayımladığı videodaki 'arınma' sözlerine yanıt geldi.
Gram altın yıl sonunda ne kadar olacak?
Gram altın yıl sonunda ne kadar olacak? Küresel finans devlerinin peş peşe yayımladığı raporlar ve kur beklentileri birleşince, gram altında çarpıcı tablo ortaya çıktı. En temkinli beklentilerden tarihi psikolojik sınırların test edildiği tahminlere kadar, altının yıl sonu rotasını çizecek o kritik senaryoların tüm ayrıntıları belli oldu. Peki dev bankaların yıl sonu altın tahmini ortalamalarına göre gram altın ne kadar olacak?
'Bu rejimi Erdoğan ile beraber kurdu'
'Bu rejimi Erdoğan ile beraber kurdu' Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) binasına gittiği kritik geceye dair eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Yolda silahlı adamlar vardı, yürürsek ateş açacaklardı" diyerek geri adım attığını açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun tutumunu sert bir dille eleştiren Özdağ, "Bu rejimi Erdoğan ve Kılıçdaroğlu beraber kurdu" dedi.
Mahkemeden avukatlara söz hakkı engeli
Mahkemeden avukatlara söz hakkı engeli CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile 76 kişinin tutuklu olduğu 414 sanıklı İBB Davası’nın 40'ıncı gününde devam etti. Tutukluluk incelemesi öncesi tahliye talebinde bulunmak isteyen sanık avukatlarının söz hakkı talepleri mahkeme heyeti tarafından reddedildi. Savunma yapan Ekrem İmamoğlu, “Mevzu sadece Ekrem İmamoğlu olunca iş hayatı sorgulanıyor ama birileri tapu hesabı veremiyor bu ülkede. Umarım herkes tapularının hesabını bir gün verir, verecek” dedi. Savunmaların ardından son bulan duruşma yarın devam edecek.
Yorumlar beğeninin iki katından fazla, tamamına yakını olumsuz
Yorumlar beğeninin iki katından fazla, tamamına yakını olumsuz Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, partisine yönelik operasyonların ve iktidar baskısının sürdüğü bir dönemde paylaştığı "arınma" ve "iç muhasebe" temalı videosu, X platformunda seçmenden büyük tepki topladı. Paylaşımın beğeni sayısından iki kat fazla yorum alması, dijital dünyada büyük bir protestonun göstergesi olarak kayıtlara geçti.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye