Maraş Çöreği AB tescili aldı
Kahramanmaraş’ın yöresel lezzetlerinden Maraş Çöreği Avrupa Birliği tarafından tescil edildi.
2 bin yıllık gelenek: Enfes Süryani çöreği tarifi
Baharatların enfes uyumuyla hazırlanan Süryani çöreği, hem aroması hem de dokusuyla sofralara farklılık katıyor. Çay saatlerinin yıldızı olacak bu tarifle siz de evinizde geleneksel bir lezzet şöleni yaşayabilirsiniz.
2 bin yıllık enfes lezzet: Süryani çöreği tarifi
Süryani çöreği, zengin aroması ve yumuşak dokusuyla her öğüne eşlik edebilecek bir lezzettir. Peki, 2 bin yıllık enfes bu lezzet nasıl yapılır? İşte, leziz Süryani çöreği tarifi...
Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak enfes lezzet: Haşhaşlı çörek tarifi...
Ege mutfağının özel lezzetlerinden biri olan haşhaşlı çörek, eşsiz tadıyla damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor. Peki, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte nefis haşhaşlı çörek tarifi...
Beş çayına enfes bir seçenek: Ay Çöreği tarifi...
Beş çayına enfes bir fikir arayanlar için ay çöreği mükemmel bir seçenek... Tatlı bir atıştırmalık olarak sevilerek tüketilen Ay Çöreği sofralarınıza enfes bir lezzet sunacak.
Her öğüne yakışır bir lezzet: Peynirli tepsi çöreği tarifi...
Peynirli tepsi çöreği, pratik yapımı ve muhteşem lezzetiyle sofralarınıza neşe katacak bir tariftir. Yumuşacık hamurun içindeki nefis peynir dolgusuyla damağınızı şenlendirecek bu tarif, evde yapılan lezzetin en güzel örneklerinden biri olmaya aday...
Sağlıklı hamur işi: Ev yapımı tahinli çörek tarifi
İçindeki tahinle zenginleşen, yumuşacık dokusuyla enfes bir tat sunan tahinli çörek tarifi ile mutfağınıza keyifli bir lezzet şöleni katın. Bu tarifte, evinizin sıcaklığında hazırlayabileceğiniz bu nefis tarifle çay saatlerinizi şenlendirin.
Donut hakkında ilginç bilgiler! Püf noktalarıyla donut tarifi...
Donut, özellikle Amerika ve Kanada’da bol bol tüketilen tatlı bir çörektir. Vitrinleri süsleyen o enfes görüntüleri, soslarla kaplanmış üst yüzeyleri, yumuşacık hamurlarıyla tatlı kaçamaklarının en lezzetlilerinden biridir. Genellikle kahvaltıda kahveyle birlikte tüketilir. Sade, çikolatalı, reçelli, kremalı gibi farklı malzemelerle kaplanmış çeşitleri üretilir.